3voor12 Utrecht

FC Amersfoort zoekt geldschieters

Komt er een tweede FC Amersfoort Thuis festival?

De organisatoren van FC Amersfoort Thuis zoeken geldschieters. De hoop is om in het pinksterweekend een tweede editie van het festival te organiseren.  

“We willen laten zien hoe belangrijk popmuziek is voor de regio Eemland,” vertelt medeorganisator Gideon Hofland. “Na een avondje brainstormen besloten we dat het weer tijd is om een festival te organiseren.” Het sluitend krijgen van de begroting noemt hij de grootste uitdaging.

Op Facebook plaatsten de organisatoren een oproep aan “sponsoren, bedrijven, filantropen en suggardaddies.” Dankzij de oproep hebben ze al één sponsor binnen gehaald, vertelt Hofland. Daarnaast heeft de gemeente Amersfoort een subsidie van 50.000 euro toegezegd voor de organisatie. “Daar zijn we echt heel blij mee,“ aldus Hofland.

Het gratis popfestival met Amersfoortse bands was drie jaar geleden een groot succes. In 2014 bestegen onder andere Jett Rebel, Blaudzun en Handsome Poets het podium op het Eemplein. “Dit jaar willen we artiesten boeken die net zo, of zelfs meer bekend zijn”, vertelt Hofland. Uitspraken over de line-up doet hij nog niet. “We zijn aan het praten met een aantal acts.”

De eerste editie trok maar liefst 9000 bezoekers. De tweede editie van het festival FC Amersfoort Thuis moet op 20 mei 2018 gaan plaats vinden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12