3voor12 Utrecht

Utrechtse jongeren kunnen het nachtleven ontdekken tijdens The Revolution in EKKO

Jongerenpanel Young Minds organiseert 15+ avond met live shows en lokale acts

Op vrijdag 5 juli is in EKKO de eerste editie van The Revolution, een concertavond en clubnacht voor jongeren (15+). We spraken met Els van den Nagel, een van de initiatiefnemers.

Young Minds is een jongerenpanel van de Gemeente Utrecht. Ze geven advies aan bijvoorbeeld bedrijven maar kunnen ook zelf projecten bedenken en uitwerken. Leden Els van den Nagel en Tom van Baren kwamen met het idee om een clubnacht te organiseren voor jongeren, omdat er volgens hen te weinig avonden voor een jonger publiek worden aangeboden in de stad. “Echt uit kunnen gaan is wel iets wat veel leeftijdsgenoten missen. Je kan natuurlijk wel naar concerten, maar naar een club gaat niet. Het is logisch dat je als minderjarige geen alcohol mag drinken, maar het is jammer dat we nergens naar binnen mogen”, vertelt de zestienjarige Els.

Vanuit dit gemeenschappelijke gemis is het idee ontstaan voor The Revolution, een avond met een dj en live muziek. Els en Tom legden het idee voor aan Gemeente Utrecht en de Nationale Jeugdraad, die Young Minds ondersteunen. Zij waren meteen enthousiast en dus konden ze ermee aan de slag. De twee leden benaderden EKKO en dit leidde tot een mooie samenwerking. “Wij vinden het een hele leuke locatie en het is de ideale grootte voor dit project. We hebben ook gedacht aan Tivoli, maar dat is toch lastiger om te vullen omdat het grote zalen zijn. EKKO heeft ons heel goed begeleid en ze hebben heel enthousiast meegeholpen aan het organiseren van deze avond.”

Je hoeft je tijdens The Revolution geen moment te vervelen, want er is voor een uitgebreide line-up gezorgd. Om 19.30 uur trapt DJ Zonnevlam af met elektronische muziek om de sfeer er alvast in te brengen. Vervolgens zijn de zeventienjarige Belleman Brothers te bewonderen, gevolgd door alternatieve rockband Limerent en als afsluiter treedt NIAMH op met haar alternatieve pop. DJ Zonnevlam zorgt er vervolgens weer voor dat de bezoekers om 01.30 uur dansend EKKO kunnen verlaten.

Het belangrijkste doel van vrijdagavond is voor Els dat iedereen een leuke tijd gaat hebben. “Ik hoop dat de bezoekers en de acts heel veel plezier zullen hebben en dat het zorgt voor meer verbinding. Het zou mooi zijn als dit voor jongeren een leuke eerste ervaring is binnen het uitgaansleven.” Ze hoopt dat The Revolution een terugkerend evenement kan gaan worden, bijvoorbeeld ieder half jaar. Daarvoor moet eerst blijken of het een succes is, maar EKKO staat er in ieder geval voor open om dit concept vaker te gaan gebruiken. Voor de eerste editie, vrijdag 5 juli, zijn nog kaarten beschikbaar.

Te zien: The Revolution, vrijdag 5 juli 2024 @ EKKO, Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12