3voor12 Utrecht

upsammy releaset debuut-EP met science fiction geluiden, beats en ambient

Utrechtse bewijst zich als één van de meest veelbelovende jonge producers

Begin vorige week is de eerste EP van de Utrechtse producer upsammy verschenen. Upsammy maakte in juli 2017 haar live-debuut en kreeg veel aandacht door de twee fijne tracks op het veelgeroemde Paerels compilatie-album van haar label Nous'Klaer Audio. In de afgelopen periode draaide ze onder andere in De School, WAS., BAR, en onlangs nog in De Helling, op een avond met Legowelt.

De Another Place EP bevat vier tracks, die de diversiteit van upsammy goed laten horen. Openingstrack ‘Zona’ begint met rinkelend metaal en buitengeluiden waarna korte computer-bliepjes volgen. Samen met de melancholische synthesizerlijn en het afgeknepen tikken van bekkens ontstaat zo een geluid dat niet zou misstaan in een science fiction film. Het opzwepende ‘09-06’ heeft een hoog tempo en dominante percussie waar telkens weer nieuwe tonen aan worden een toegevoegd. Een prima track voor in de club maar ook als oppepper voor je zondagse looprondje door park of bos.

Titeltrack ‘Another Place’ is misschien wel het meest club georiënteerd maar ook hier geen powerplay: upsammy houdt het relatief subtiel. Na een aantal repeterende beats en ritmes wordt langzaam de euforische synthesizer ingemixt, die je de rest van het nummer blijft horen. Het afsluitende ‘A Window’ is weer een stuk trager en neemt je mee naar een andere wereld. Met krakende onderwatergeluiden en een synthesizer die ver weg is, lijkt is dit meer een ambient track. Op Another Place laat upsammy horen dat ze één van de meest veelbelovende jonge producers is.

Check ook deze Sunday Snooze van Upsammy die van verzachtende piano klanken naar elektronische sounds en synthesizers gaat.

Te zien: op vrijdag 20 april draait upsammy bij ZeeZout Utrecht, The Extra Extra Edition @ TivoliVredenburg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12