3voor12 Utrecht

I am Oak experimenteert met piano op nieuwe single ‘Will I Wake’

Voorman Thijs Kuijken maakte 2.000 tekeningen voor bijbehorende clip

De single ‘Will I Wake’ is het eerste echt nieuwe werk van I am Oak in lange tijd. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van de re-release van debuutplaat On Claws en de live EP Pictures of the Floating World. Daarnaast schreef voorman Thijs Kuijken het nummer ‘Field Studies’ voor een boek met tekeningen en bijbehorende 7” van kunstenaar Joost Stokhof (The Things We Are). 2018 staat echter in het teken van nieuwe muziek. Behalve ‘Will I Wake’ ligt er nog meer in het verschiet.

'Will I Wake' wijkt af van de eerdere nummers van I am Oak waarin de akoestische gitaar het middelpunt vormt. Thijs Kuijken is onlangs gaan experimenteren met het toevoegen van piano aan zijn liedjes. Het geluid van de band is daardoor iets anders geworden, maar - mede door de herkenbare stem van Kuijken - tegelijkertijd nog steeds herkenbaar als I am Oak. Behalve piano hoor je op de single ook dromerige synthesizers en mooie samenzang. “Zowel het lied als de videoclip bij 'Will I Wake' spelen met het tere, wispelturige en droomachtige karakter van herinneringen”, vertelt Thijs Kuijken over ‘Will I Wake’.

Kuijken maakte de bijbehorende videoclip helemaal zelf. In meer dan 80 uur maakte hij zo'n 2000 tekeningen, om die vervolgens achter elkaar te zetten met een prachtige geanimeerde video als resultaat.

Vrijdag 23 februari verschijnt de single op Spotify, Bandcamp en iTunes.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12