3voor12 Utrecht

dB’s verhuist naar de Vlampijpstraat

Muziekcomplex betrekt pand van voormalig partycentrum

dB’s verhuist naar de Vlampijpstraat 63. Daar betrekt het muziekcomplex het pand waarin eerder partycentrum Perla Palace was gehuisvest en nu een Covid-testcentrum zit. Al eerder was bekend geworden dat dB’s het monumentale CAB-gebouw, waar het sinds 2003 zit, zou moeten verlaten.

Aanleiding voor de verhuizing is de nieuwe bestemming van het CAB-gebouw en het gebied daaromheen: in de komende jaren worden er 2.800 woningen gebouwd. Hoewel het de intentie was om dB’s daar te laten blijven, hebben we eerder al uitgebreid beschreven dat dit niet vanzelfsprekend zou zijn en afgelopen juli werd bekend dat dB’s zou verhuizen.

Het pand aan de Vlampijpstraat is te vinden op Makelpunt Utrecht, de gemeentelijke website die vraag en aanbod van huisvesting voor culturele, maatschappelijke of commerciële activiteiten samenbrengt. Daar staat dat het complex geschikt is voor evenementen en feesten, 1.000 m2 groot is en dat er capaciteit is voor 750 personen. Dat laatste zal waarschijnlijk minder worden als er oefenruimtes in het pand gebouwd worden. Op de nieuwe locatie worden dB’s (oefenruimtes en café), het door Stichting Ruis geëxploiteerde poppodium, Studio Moskou en Roots Rock Kitchen gehuisvest. De Vlampijpstraat bevindt zich in het Werkspoorkwartier, waar afgelopen weekend ook een deel van het programma van festival U? (onderdeel van Le Guess Who?) plaatsvond.

“Het consortium dat het Cartesiusgebied gaat ontwikkelen heeft geholpen om dit pand te kopen voor de huisvesting van dB’s”, licht Paul de Brabander van dB’s toe. “Het is geweldig dat we in de buurt kunnen blijven en dat we onderdeel worden van de ontwikkeling van het Werkspoorkwartier, waar naast de stadsbedienende bedrijven vooral veel creatieve broedplaaatsen een plek vinden. Het pand is groot genoeg en biedt nog extra kansen, maar we moeten nog wel nader uitwerken met de betrokken partijen hoe het opgeleverd wordt en wat we dan zelf allemaal moeten doen.” De verwachting is dat het nog tot zeker na de zomer van 2022 duurt voordat dB’s kan verhuizen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12