3voor12 Utrecht

Fotoverslag: Six Years a Village

Killer line-up naast koffie, cocktails en karaoke in De Helling

Op 1 april werd The Village Coffee & Music zes jaar en dat werd gevierd! Ingrediënten? Een geweldige, gevarieerde line-up en een minstens zo aantrekkelijke randprogrammering. De muzikaal breed georiënteerde Village-bezoeker hoeft de zaal amper te verlaten, want er staan vier steengoede bands op het podium. Vreemde eend in het rijtje is The Dawn Brothers, dat met hun virtuoze mix van blues, gospel en 60's rock een heel ander soort energie losmaakt dan het punkfundament van het Rotterdamse Video Store, de shoegazebelgen Newmoon en de smerige soul en garage van King Khan And The Shrines.

Ondertussen is de foyer van De Helling onder het bonte gezelschap aan bezoekers minstens zo populair als de zaal. Je kan er terecht voor een goede bak koffie, lekkere cocktails of meekijken met Live Screenprinting (zeefdrukken) door Joris Diks van Handprinted Stuff. De foyer barst werkelijk uit zijn voegen wanneer de karaoke begint. Waar je in de zaal alle ruimte hebt om op de groovy funk en soul van DJ Fitz je nieuwe danspasjes te testen, staat Utrecht liever hutjemutje te genieten van het oer-Hollandse slechte-songs-verkrachten. Heel begrijpelijk met een paar van die cocktails op. Zelfs de arcadekasten die het podium opgereden worden, zijn daar niet tegen opgewassen. Kortom, het is een waardig feestje dat The Village Coffee vanavond viert. Hopelijk zijn ze nog veel vaker jarig.

Foto's: Mirel Masic

Gezien: Six Years a Village, met Video Store, The Dawn Brothers, Newmoon & King Khan And The Shrines, zaterdag 1 april 2017 @ De Helling, Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12