3voor12 Utrecht

Festival Geinbeat pakt groots uit voor 27e editie

Geinbeat keert terug naar Rugby Club Nieuwegein met o.a. Bettie Serveert, Tusky en Classic Water

Na een drie jaar durende noodgedwongen afwezigheid, teweeggebracht door de maatregelen omtrent de coronapandemie, keerde muziekfestival Geinbeat in 2023 eindelijk weer terug naar het toneel. Dat jaar vond het festival plaats op het terrein van Rugby Club Nieuwegein bij Sportpark Galecop, waar ook dit jaar het festival weer georganiseerd wordt. Op zaterdag 29 juni van 13:00 tot 23:30 kunnen kaarthouders komen dansen bij de verschillende acts, verspreid over twee podia, en genieten van de gezellige en intieme sfeer waar Geinbeat bekend om staat. Liefhebbers kunnen genieten van onder andere indiepop, energieke rock, postpunk en opkomend talent. Daarnaast kunnen jong en oud zich vermaken bij de sport- en kunstactiviteiten.

Qua variatie schiet de line-up van het festival dit jaar niets tekort. Op het Geinbeat podium schittert dit jaar indierockband Bettie Serveert. Deze Arnhemse band viel met hun debuutalbum in de jaren 90 goed in de smaak bij niet alleen het Nederlandse publiek, maar ook het Britse en Amerikaanse. Punkrockgroep Tusky, doorgewinterd in festivalperformance door heel Europa, komt het publiek omverblazen met twaalf kersverse nieuwe nummers. Bowl en Thames vertegenwoordigen het postpunk genre, gewapend met uitdagende gitaarriffs, energiek drumwerk en teksten uit het hart. Vastbesloten om hun sleur te doorbreken, staat rock-gezelschap Tricklebolt op het podium met hun ambitieuze nieuwe plaat Honey From The Sky onder de arm. Kortom: veel modern geluid, met ruimte voor de klassieke tonen.

Traditiegetrouw staat er ook op het tweede podium in het Akoesti Café veel talent, zowel opkomend als gevestigd. Classic Water biedt met hun introspectieve folksound een oase van rust en vocalen die aanvoelen als flueel. Voor de afwisseling kan men vervolgens luisteren naar Tape Toy. De poppy grungegroep brengt op speelse wijze levensproblematiek aan het licht en won daarvoor in 2017 de Amsterdamse Popprijs. Akoesti Café verschaft deze ruimte in samenwerking met het festival, dat geheel georganiseerd wordt door een vrijwilligersteam.

Ook dit jaar dus voor ieder wat wils bij popfestival Geinbeat. Naast het dansen en zweten op de maat van enerverende, innovatieve muziek, kan men hun energie kwijt bij diverse sportactiviteiten op het terrein. Voor beeldende kunst is ook ruimte gemaakt, tussen de acts door kun je verschillende installaties bewonderen. Voor de kids is er een springkussen en uiteraard kan men genieten van betaalbare en lekkere versnaperingen. 

Voor het festival zijn nog reguliere kaarten beschikbaar voor €7,50 per stuk. Ook kan men gelijk consumptiebonnen, ofwel ‘Geintjes’, toevoegen bij hun bestelling. Kijk voor meer info en tickets op www.geinbeat.nl, of op de Geinbeat facebook-pagina

Te zien: muziekfestival Geinbeat, zaterdag 29 juni @ Rugby Club Nieuwegein

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12