De Culturele Zondag van 8 oktober 2023 staat in het teken van Queer. Jij mag er zijn, wie je ook bent en hoe jij je ook identificeert. Op verschillende locaties in de stad beleef je queer cultuur via een divers programma met o.a. literatuur, theater, historische stadswandelingen en natuurlijk muziek. Deze Culturele Zondag wordt georganiseerd in samenwerking met het Utrecht Queer Culture Festival. Het programms wordt ingevuld door queer organisaties en instellingen die zich inzetten voor gelijke rechten en streven naar een veilig Utrechts uitgaansleven voor iedereen. In dB’s hosten wij een muziekprogramma met drie acts. De entree is gratis.

LÖNA

De eeneiige tweelingzussen Madelon en Daniëlle vinden elkaar in donkere elektropop. LÖNA’s melancholische sound is de perfecte Dark & Stormy cocktail. De tweeling mixt ijzige synthgeluiden met galmende gitaren en bemoedigende four-to-the-floor beats. Samen met teksten over o.a. het overlijden van hun vader, activisme en (LHBTI) liefde, is de LÖNA-formule compleet en zorgen ze voor melancholie op de dansvloer.

Onkruid

Het Nederlandstalige electropop duo Onkruid combineert kleurrijke beats met speelse teksten over liefde, feesten, ruimteschepen en de wooncrisis. Sinds de start in maart 2020 zijn er drie EP’s en een debuutalbum verschenen, waarop het duo een goede balans vindt tussen humor, frustratie, dansbaarheid en catchy songwriting. Hun live-shows zitten vol jeugdige energie, spastische dansmoves en flamboyante outfits, en worden visueel ondersteund door kunstcollectief Klokpack6ix.

AIDAN

AIDAN is de naam van het solo-project van de Brits-Nederlandse zanger, songwriter, producer en multimediakunstenaar Aidan Smit. AIDAN combineert duistere, aanstekelijke electropop met een perfectionistische esthetiek via creatieve visuals, symbolisatie, modeontwerp en choreografie. AIDAN is gefascineerd door zowel absurde als bijzondere onderwerpen: genderidentiteit, sociale hiërarchie, seksualiteit, drugsmisbruik en het hebben van een hoog affectiegehalte. Persoonlijk meegemaakte struggles wil hun op een conceptuele wijze tot leven brengen. AIDAN neemt ook dansers mee naar deze show.

Op de website van Culturele Zondagen vind je het volledige programma van Culturele Zondag Queer.
De entree is gratis.

Te zien: 3voor12 Utrecht x Culturele Zondag Queer, zondag 8 oktober 2023 @ dB’s, Utrech