We zijn bezig met de laatste edities van Club 3voor12 Utrecht op de huidige locatie van dB’s. In de beperkte tijd die ons hier resteert, presenteren we iedere maand nog drie opkomende acts uit Utrecht of omgeving. Naar de acts op deze avond werd blijkbaar extra uitgekeken, want de editie was van tevoren al uitverkocht. Mokerjong, PIPPA en THAMES maakten de verwachtingen waar.

Mokerjong

De avond opent meteen furieus met de jonge rapper Mokerjong. De afgelopen maanden hebben we hem op verschillende Utrechtse podia en festivals gezien en telkens ging het los. Dat komt deels door zijn trouwe fanbase, die binnen no time dansen en moshen, maar ook zijn afwisselende beats en super energieke show spelen daarin een rol. Tijdens een show verbrandt Mokerjong misschien wel net zoveel calorieën als bij een training in de gym. Op het podium krijgt hij vanavond gezelschap van zijn broer (Slodder)Vos als dj, beatmaker en (in de laatste single ‘Ik’) ook als rapper. Ook vaste gasten Missa en De Biltse Ginger zijn natuurlijk van de partij. Binnen no time zit zijn speeltijd erop en moet hij kiezen welke track hij als laatste doet. De start is ieder goed.

(Tekst gaat door onder de foto)

PIPPA

De volle zaal laat zien dat veel mensen naar de debuutshow van PIPPA hebben uitgekeken. Frontman Siep van Rijswijk is natuurlijk een bekend gezicht in de Utrechtse muziekscene. Enerzijds via zijn eerdere bands The Pikeys en Melonhead, maar ook als programmeur, barman en dB’s en bezoeker bij veel shows. PIPPA is ontstaan uit de overblijfselen van zijn eerdere projecten. “De restjes van Melonhead, Grenadeers en The Pikeys komen er allemaal in terug”, vertelde hij onlangs in een interview met ons. Qua geluid betekent dat een mix van Amerikaanse rock en de wat stevigere britpop. Voor een eerste liveshow klinkt de band al behoorlijk ingespeeld. De vele vrienden, familieleden en andere Utrechtse muzikanten onthalen de band liefdevol in wat een enigszins emotionele Siep “onze woonkamer” noemt. De liefde die hij ontvangt geeft Siep ook terug. PIPPA heeft nog niks uit, maar als we het goed gehoord hebben wordt ‘A Leap of Faith’ de eerste single.

(Tekst gaat door onder de foto)

THAMES

THAMES sluit deze editie van de Club af. De post-punkband is nog hyped van hun show eerder die avond op de Popronde in Wageningen, en geeft meteen vol gas. Het viertal heeft sterke, door de huidige golf van Britse postpunkbands geïnspireerde gitaarliedjes met actuele thema’s. In zanger/gitarist Merlyn Baartman heeft THAMES ook een opvallende frontman. Het viertal vormt een hecht geheel dat de aanwezige bezoekers meeneemt in hun muzikale verhaal. Net als de show van Mokerjong eindigt het optreden van THAMES in een goede chaos met muzikanten in de zaal, dansend publiek en een ware geluidsgolf als slot. THAMES is op donderdag 19 oktober te zien op Popronde Utrecht en wat ons betreft is dat een tip.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gezien: Club 3voor12 Utrecht september 2023 met Mokerjong, PIPPA, THAMES, donderdag 28 september 2023 @ dB’s, Utrecht