Voor diegenen onder ons die liever niet hun post-koningsdag hangover op de bank doorbrengen was het weer lekker luisteren en losgaan bij Club 3voor12 Utrecht in dB’s. Go Fishing!, DEUX MILLE en Shaemless verzorgden een diverse en smaakvolle avond met vele verschillende stijlen.

Go Fishing!
We beginnen de avond met Go Fishing!. Als ze beginnen staan er zo’n dertig man in de zaal. De toon is gelijk gezet wanneer het koppel achter dit DIY indie-project elkaar even een liefkozend aankijkt voordat ze hun eerste nummer inzetten. Er is een kleine hapering maar zodra ze van start gaan slaan de harmonieën je om de oren, met zoete en zachte gitaarriffs word je langzaam meegezogen in hun droomwereld. Langzaam druppelen de rest van de gasten binnen en deinen gelijk mee op de muzikale golfjes. In het midden van de set spelen ze een cover van de band Happyness, een inspiratiebron voor de Go Fishing!. Het gaat ze feilloos af. Aan het einde gaat het opeens hard, de drummer gaat los en het publiek staat te swingen, ze hebben ons goed warm gekookt voor wat er nog gaat komen.

DEUX MILLE
DEUX MILLE laat wat langer op zich wachten vanwege een kapot pedaaltje van de bassist, maar het was het wachten waard. Zoemend en tintelend begint het nummer ‘Sleepless Slumbers’, het opklimmende volume in het refrein geeft je het gevoel dat je langzaam opgetild wordt. De zangers in deze close harmony band vullen elkaar moeiteloos aan. De krachtige stem van Elaine en de zwoele stem van Hanna werken goed samen met het duidelijke anker van de drie, Mees. Het plezier waarmee ze op het podium staan is aanstekelijk en meerdere mensen in de zaal kunnen hun glimlach niet onderdrukken. Op een gegeven moment worden de andere drie bandleden voorgesteld, waarbij Noah de gitarist een daverend applaus krijgt. Zeker niet onverdiend, diens gitaarsolo's zijn erg catchy en zorgt voor een extra randje aan het geluid van DEUX MILLE. Tijdens de stiltes hoor je de ‘ooh’s’ en ‘wow’s’ uit het publiek opstijgen, ze zijn duidelijk onder de indruk.

Shaemless
De laatste act van de avond, post-punk band Shaemless, begint zonder zichzelf voor te stellen. Ze beginnen gelijk te knallen waarna een aantal mensen snel naar hun oordopjes grabbelen, het gaat hard. Ze hebben gelijk het publiek te pakken dat zich bijna automatisch al headbangend richting het podium beweegt. Het eerste wat ze te zeggen hebben is “Utrecht what's up?”, gevolgd door een kleine shout out naar de voorgaande bands, een aanmoediging om hun LP te kopen na afloop en dan “let’s go, let’s fucking go”. En gaan doen ze. Frontman Daan schreeuwt het refrein in de microfoon en vliegt alle kanten op. Ergens halverwege de set valt een stekkerdoos naar beneden maar als je niet naar het podium zat te kijken zou je het niet door hebben gehad, zo soepel wordt het opgelost. Tijdens het zevende nummer is hij er dan eindelijk, de moshpit. Een paar verloren zielen in de achterste rij duwen zich naar voren om ook mee te doen. Het duurde maar kort maar hij was krachtig. Het beeld aan het einde van de set is niet snel te vergeten: drummer Cyril en frontman Daan hebben hun shirt uitgetrokken. Daan ziet er een beetje uit als een dweil, zijn zweterige haar hangt voor zijn ogen en zit vastgeplakt aan zijn voorhoofd.

Gezien: Go Fishing!, DEUX MILLE en Shaemless bij Club 3voor12 Utrecht, donderdag 28 april 2022 @ dB’s, Utrecht