Omdat De Havenloods steeds meer vorm heeft gekregen organiseerden de kunstenaars en creatieven van de Utrechtse de werk- en ontmoetingsplek op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei 2022 een eigen gratis toegankelijk cultuurfestival. Onze fotografen Sabrine Baakman en Dagmar van der Zalm maakten een reportage.

Het programma bestond uit een divers palet van artiesten, makers, genres, disciplines en stijlen, met een hoofdrol voor de makers die in De Havenloods hun basis hebben. Daarnaast waren er exposities te zien van verschillende kunstenaars uit De Havenloods, en stelden andere makers hun ateliers open. Het festivalhart bestond uit het buitenterrein tussen de achterkant van De Havenloods en de loods van De Stadsjutters en het terras voor en een kleiner podium bij NAR - Café der kunsten. Op vrijdag startte het muziekprogramma om 18.00 uur met Big Hare, waarna hiphopcollectief Kanagawa met een hele crew en aanhang het podium bij NAR overnam. Na een mooie set van Dwaalgast & Shari Klein sloot de apocalyptische rockband Sultan. de dag af, terwijl twee grote vuurkorven op het terrein voor wat extra warmte zorgden.

Kanagawa

Dwaalgast & Shari Klein

Sultan.

Op zaterdag begon al om 13.30 met Fickle en Storytelling van De Voorkamer. De rest van de dag stond er een divers programma met onder anderen Nederlandstalige pop van LOE., de surf/garage band Evy & the Assholes en de elektronische live-act Sproken. Het nachtprogramma was in Café NAR, waar een mooie line-up stond met Sansouni, Luna Ludmila, Ultrastation en Guenter Råler.

Fickle

LOE.

Sproken

Gezien: De Havenloods Cultuurfestival met o.a. Big Hare, Dwaalgast ft. Shari Klein, Kanagawa, Sultan., Fickle, LOE., Evy & the Assholes, vrijdag 13 en zaterdag 14 mei 2022 @ De Havenloods