Door Hemelvaart een week later dan gepland, maar het gaat weer los in dB's tijdens Club 3voor12 Utrecht. Het café staat vol met mensen die zin hebben in een avond vol muzikaal vermaak. Het geduld wordt op de proef gesteld, maar na een halfuurtje langer wachten is het dan eindelijk zover. En het was het wachten waard.

Lola Cedès

Lola Cedès komt springend het podium op en de zaal springt meteen mee. De enthousiaste band achter Lola stuwt haar naar grotere hoogte. Vooral de drummer gaat, nadat hij nog een paar keer wordt toegejuicht vanuit het publiek, helemaal los. Na het 2e nummer moet de zangers even op adem komen, maar daarna neemt ze ons mee in haar dromerige wereld. De Engelse en Nederlandse nummers wisselen elkaar af en maken een sfeer in de zaal. De nummers die doen denken aan de muziek van Froukje, met een vleugje S10. En daar gaat Cedès weer. Springend kwam ze het podium op en zwaaiend verdwijnt ze weer in het niets. We hebben ‘Satelliet’, haar grootste hit, nog niet gehoord. Het publiek blijft in verwarring achter, maar de band blijft zitten en dan weet je eigenlijk al genoeg: ze komt terug! De lichten beginnen te knipperen en er klinkt gejuich vanuit de zaal. De eerste tonen worden ingezet en daar is de blonde zangeres weer. Het publiek zingt fanatiek mee. Dan opeens moet iedereen door zijn knieën. “Iedereen springen!” De hele zaal gaat op en neer. Lola Cedès gaat er met een knaller uit.

Loupe

Na een buiging van Lola Cedès is het tijd voor Loupe. Zonder introductiepraatje begint de band te spelen. Je raakt meteen betoverd door de prachtige stem van de zangeres van de band, Julia Korthouwer, die met een Noord-Hollandse 'L’ zegt dat het wel heel warm is in de zaal. Meerdere hardcore-fans hebben zich inmiddels recht voor het podium verzameld. In Loupe-merch staan ze met hun hoofd bewegend op te gaan in het zwoele en melancholische geluid van de indierock-band. De viertallige vrouwenband laat zien dat ze plezier hebben op het podium, en dat werkt door op het publiek. De manier waarop de stem van Julia versmelt met het gitaarspel laat zien hoe goed de band op elkaar is ingespeeld. Het enorme bereik van de zangeres bezorgt kippenvel en laat het publiek in verbazing achter. Geen wonder dat het na het optreden een drukte van belang is bij de stand met de merch van Loupe.

AVONDCOCK

Rond elven begint de afsluitende band. Voor wie rond dat tijdstip wel eens wat in slaap sukkelt is dit de perfecte wekker. AVONDCOCK! De zaal is wat leger geraakt, maar dat maakt het optreden niet minder spectaculair. De mannen die schijt hebben aan de hele wereld vullen de ruimte al snel met een moshpit. De shirts gaan uit en het zweet en bier vliegt al snel in het rond. De hardcorepunk-band laat zelfs het publiek van middelbare leeftijd enigszins in beweging komen. Terwijl er mensen in de moshpit op de grond vallen neemt de leadzanger de regie in eigen handen en verzoekt de cameraman vriendelijk wel het goede nummer te filmen. Het laat de brutaliteit, maar ook de charme van de band zien. AVONDCOCK breekt de tent af en blaast daarmee de avond en Club 3voor12 Utrecht voor een maand weer uit.

Gezien: Club 3voor12 Utrecht mei met Lola Cedès, Loupe & AVONDCOCK, donderdag 2 juni 2022 @dB's