We hebben dit jaar gelukkig weer kunnen genieten van concerten, al was het maar eventjes. Onze fotografen blikken terug en kiezen hun favoriete foto van een concert (of interview). Kijk met ons mee naar deze mooie beelden en lees de persoonlijke toelichting van elke foto!

Sabrine Baakman

“Het nieuwste project van Aurelie Poppins (Cocaine Piss) in het nieuwe cafe NAR/Nijverheid terrein tijdens U? festival. Vanaf de eerste seconde ging het los: Aurelie vloog door de zaal heen en belandde bijna bij bezoekers op schoot!”

Dagmar van der Zalm

“Ik wilde deze foto van I Am Oak's optreden in eerste instantie niet kiezen, omdat ik het idee heb dat de foto meer gemaakt wordt door het licht dan door mijn fotografieskills. Ik krijg er echter ontzettend veel complimenten over, dus nu vind ik hem toch erg leuk. Iemand vertelde me namelijk dat het licht mooi is, maar dat ik de persoon ben die het heeft vastgelegd op deze manier, en daar ben ik het uiteindelijk wel mee eens. Deze foto heeft me geleerd dat ik mezelf minder moet onderschatten.”

Gerard Kollaard

“Eindelijk mocht het weer even, fotograferen bij een festival en live muziek horen. Volledig gevaccineerd genieten van muzikanten die er duidelijk lol in hebben om weer samen op een podium voor publiek te staan. Dit optreden van de Leif De Leeuw Band was voor mij één van de hoogtepunten van het Ramblin' Roots Festival.”

Wijgert-Jan van As

“In het voormalige politiebureau aan de Leyenseweg in Bilthoven is Buro Lou gevestigd. Deze culturele broedplaats was het terrein waar wij kwartiermaker Marcel van der Velden en producer Spijk Groenendijk interviewden. Dit vond ik een memorabel interview op een heel bijzondere locatie. Voor de foto's heb ik hen en profil gefotografeerd, waarbij het zwart/wit gestreepte shirt van Spijk dit plaatje compleet maakte.”

Lisanne Lentink

“In 2021 heb ik voor 3voor12 Utrecht een serie gemaakt over Utrechtse muzikanten die daarnaast andere creatieve bezigheden hebben en bijvoorbeeld ook filmmaker of schrijver zijn. Stuk voor stuk interessante ontmoetingen. Toen ik Puck Cézanne interviewde en fotografeerde raakten we samen in een soort creatieve flow door alle ideeën die bij ons opborrelden. Ik fotografeerde haar door een kamerscherm met lampjes heen. Daardoor staat deze foto voor mij symbool voor vertrouwen om spontaan iets te creëren en voor de gesprekken die ik daarover heb gehad voor deze serie.”

Roosmarijn Broersen

“Dit jaar kies ik voor het portret dat ik van Pim ten Have (Somersault) maakte bij een interview over zijn debuutplaat. We maakten de foto's in mijn studio en vaak laat ik de persoon die ik fotografeer muziek uitkiezen om in een bepaalde stemming te komen. Ik weet niet meer precies waar we die dag naar geluisterd hebben, maar het was vergelijkbaar met de mooie en dromerige muziek van zijn nieuwe album. Volgens mij is het dan ook goed gelukt om de sfeer van zijn muziek over te brengen in het portret.”

Faizel Joemrati

“Dat Amersfoort een muziekstad is wisten we wel. Maar dat er binnen één jaar twee nieuwe broedplaatsen uit de grond zijn gestampt, is in deze tijd wel bijzonder. Hierbij mijn inzending, een moment bij OOSTWEST toen lichtkunstenaars bezig waren hun project te testen.”

Mirel Masic

“Dit jaar heeft iedereen gewacht op het soort concert dat Two and a Half Girl gaf op de november-editie van onze 3voor12 Utrecht Clubavond in dB's. Oftewel: heel veel energie, herrie en springen in de zaal. Juliët van Two and a Half Girl kan zich daar wel in vinden en sprong ook het publiek in. In die chaos is het me gelukkig gelukt om dat moment vast te leggen.”