Omdat het wachten op een vertrouwde editie van onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht lang duurt hebben we van de nood een deugd gemaakt. Een kleine, intieme variant onder de naam '3voor12 Utrecht dichtbij'. Vanuit de coronaproof zaal van dB’s presenteerden we op donderdag 29 juli twee opkomende acts: Puck van Ruler en SULTAN., waarbij rond de 25 bezoekers aanwezig konden zijn. Voor degenen die het gemist hebben is hier het fotoverslag van beide optredens.

Puck van Ruler
Na twee liedjes in haar set vertelt Puck van Ruler dat ze “vet nerveus” is. “Bear with me”, zegt ze, terwijl ze laat weten dat dat mede door corona komt. Zowel zijzelf als haar producer Poor Thomas hebben de afgelopen periode corona gehad. De voorgaande twee dagen hebben ze hard moeten werken om deze show voor te bereiden. Van Ruler zingt Nederlandstalige persoonlijke verhalen over relaties en depressief zijn. De producties van Poor Thomas zijn een mix van r&b en hiphop. Veel nummers zijn afkomstig van het in mei verschenen album Hoe Het Is, maar ook de eerstvolgende single ‘Wolken’ komt langs.

SULTAN.
Na een half uurtje pauze is het tijd voor SULTAN.. De band laat er geen gras over groeien en slingert hun apocalyptische rock met veel energie de zaal in. Het volume van de instrumenten drukt de bezoekers in hun stoelen. In hoog tempo en zonder al teveel poespas wordt de set afgewerkt. Het lijkt erop alsof het trio zoveel mogelijk nummers willen persen in de schaarse tijd die ze hebben. Je weet in deze tijden maar nooit of en wanneer de volgende show is. Somber is het echter niet altijd. ‘Let Me Dream’ gaat bijvoorbeeld over het geloof dat dromen werkelijkheid worden, als je maar lang genoeg droomt. Ook spelen ze de laatste single ‘Airplane Mode’. SULTAN. is later dit jaar te zien tijdens de Popronde. Daar gaan we in ieder geval hard over proberen te dromen. Sowieso komt de band met een aantal nieuwe singles en brengen ze een cassette uit.

Puck van Ruler

SULTAN.

Gezien: Puck van Ruler en SULTAN. tijdens Club 3voor12 Utrecht dichtbij, donderdag 29 juli 2021 @ dB’s