Vrijdag 24 januari presenteerde het Utrechts/Amsterdamse VALENTINO. zijn eerder die dag verschenen nieuwe single ‘Like I Haven’t Been Killed’ via drie intieme concerten in het Rietveld Schröderhuis.

Het Rietveld Schröderhuis staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het huis is volledig uitgevoerd volgens de eenvoud en abstractie van kunstbeweging De Stijl. Sinds 1987 is het opengesteld voor publiek, maar nog niet eerder had er een band gespeeld. Vanavond kwam daar verandering in en opende het museum eenmalig zijn deuren voor een eenmalig huiskamerconcert voor een select gezelschap.

(tekst gaat verder onder de foto)

Het volgens De Stijl-designprincipes ontworpen woonhuis mag alleen betreden worden met schoenbeschermers. Door de modulaire opzet (je kunt met muren schuiven om ruimtes te creëren of te veranderen) is er een klein plekje gecreëerd voor de band en zijn er een twaalftal Rietveldstoelen neergezet voor de bezoekers. VALENTINO. speelt drie korte, akoestische concerten van een half uur, waarbij de band de set iedere keer afsluit met de nieuwe single.

‘Like I Haven’t Been Killed’ is onderdeel van de zelfgetitelde EP VALENTINO. die op 14 maart uitkomt en tijdens een release show in poppodium Cinetol te Amsterdam wordt gepresenteerd.


Gezien: VALENTINO., vrijdag 24 januari 2020 @ Rietveld Schröderhuis, Utrecht