Op donderdag 30 januari is het weer tijd voor onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. De eerste van 2020! In de zaal van dB’s presenteren we drie nieuwe, opkomende acts uit de regio. Deze keer krijg je Instrumentale hardrock en blues van Magik Trick, ambient/postrock van Heirloom en mix van indie en americana van Joan Franka. We beginnen om 20.30 uur en de entree is gratis.

Magik Trick

Magik Trick won afgelopen editie van de Clash of the Titans, de grootste bandwedstrijd van Utrecht. De jonge talentvolle muzikanten maken een instrumentale mix van hardrock, progrock en blues. Een virtuoze gitarist, lekkere loopjes van de bassist en een drummer die zorgt voor de robuuste, stabiele basis. Elk nummer van de band heeft een eigen karakter en neigt naar een andere uithoek van het rock-genre.

Heirloom

Heirloom is het instrumentale ambient/postrock project van Tom Broshuis (Mister and Mississippi). Debuutplaat Closure werd geschreven en opgenomen in zijn leegstaand ouderlijk huis. Gedreven door gevoelens om een periode van zijn leven af te sluiten en een eerbetoon aan zijn geboorteplaats Groenlo te geven. De weemoedige, haast filmische, instrumentale muziek roept nostalgie en heimwee op, maar klinkt ook dromerig, hoopgevend en troostend.

Joan Franka

Joan Franka stapte een decennium geleden de spotlights in als kandidate bij The Voice. In 2012 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival en met een nummer één hit op zak was haar ster enorm snel rijzende. Daarna verdween ze echter geruisloos naar de achtergrond. Maar nu is de Rotterdamse singersongwriter helemaal terug. Samen met Marnix Wilmink (45ACIDBABIES, The Mauskovic Dance Band) is hard gewerkt aan nieuwe songs, die zijn vastgelegd in de Electrosaurus Southern Studio van Pablo van de Poel (DeWolff). Het debuutalbum van Joan Franka komt dit jaar uit en we krijgen op de clubavond alvast een voorproefje.

Te zien: Club 3voor12 Utrecht januari met Magik Trick, Heirloom en Joan Franka, donderdag 30 januari 2020, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht.