Van langzaam galmende stemmen naar harde hiphop. Deze editie stonden er op Club 3voor12 Utrecht drie heel diverse acts. Lena Hessels speelde nummers van haar onlangs uitgebrachte album, TESSEL had hun debuutoptreden en Tano Rivers liet het publiek losgaan in dB’s.

Lena Hessels windt het publiek om haar vinger

De achttienjarige Lena Hessels trapt de avond af met de doordringende klanken en poëtische teksten van haar debuutalbum Billow. Ondanks dat ze alleen op het podium staat, houdt ze de aandacht van het publiek vast door hen mee te nemen in de dromerige klanken van haar nummers. Sommige nummers hebben meer weg van opgedragen gedichten dan gezongen teksten. Een aantal nummers voert ze akoestisch op, maar door haar diep doordringende stem mis je de instrumenten niet. Ze schreef het album dan wel op haar zeventiende, de benaming tienerpoëzie doet onder voor wat ze op het podium neerzet. Puberaal klinkt het niet en in de nummers hoor je geen twijfel en onzekerheid. Op 10 februari is ze te zien op Grasnapolsky.

Debuutoptreden van TESSEL

De viermansformatie TESSEL staat vanavond voor het eerst op een podium. Garage-surf, zoals ze het zelf noemen, is een toepasselijke benaming voor hun muziek. Ze voeren het publiek mee op een alternatieve golf langs hun nummers ‘Beach House’, ‘The Moon’ en ‘Kids’ met pakkende gitaarriffjes en herkenbare vlagen van Beach Fossils. Je ziet dat de bandleden plezier hebben in het optreden door korte lachjes en oogcontact met elkaar. Tussen de nummers door zegt de leadzanger dat het publiek over een tijdje kan zeggen dat zij het eerste optreden van TESSEL hebben gezien als de band is doorgebroken.

Tano Rivers gaat los

De verrassing van de avond is Tano Rivers, die eind december een Engelstalig debuutalbum uitbracht met de titel Subtitled. Niet vaak staat hiphop op het programma van Club 3voor12 Utrecht. Nu staat er een excentriek duo in matchende 80s trainingspakken op het podium. De een is verantwoordelijk voor de beats en staat achter de dj-booth en de rapper staat midden op het podium. Het publiek heeft de tijd om op te warmen doordat het optreden begint met wat rustigere nummers. Langzaam bouwt het duo op naar hardere nummers. De energie van rapper Fuat werkt aanstekelijk. Hij springt over het podium en niemand in het publiek staat nog stil. Een moshpit was zeker niet ongepast geweest. Tussen de nummers door houdt Fuat een bijna poëtisch praatje waarin hij zegt dat je van elkaar moet houden en moet genieten van het moment.

Gezien: Lena Hessels, Tessel en Tano Rivers (bij Club 3voor12 Utrecht), donderdag 31 januari 2019 @ dB’s