Festival Tweetakt is een jaarlijks kunstenfestival voor iedereen. Het muziekprogramma krijgt steeds meer vorm. Van 30 maart tot 14 april vinden er vele optredens plaats op het festivalterrein op de Neude: in de Podiumkas, het Minitheater en de Trekkerschuur. Zwart Licht, Jacin Trill, AFRIKABOOMNADA, Hush, ANBU, Surf Aid Kit, Faces On TV, Donna Blue, Stillwave, Akula Rhythm Band, Yasmine, Jagd, Black Acid, Leafs, Mauskovic Dance Band en 010, 020, 030 – De beste band van Codarts (010) Conservatorium A'dam (020) en HBA of HKU's Musician 3.0 (030) zijn de nieuwe namen in de line-up.

Het is een imposant lijstje dat aan de line-up van het vernieuwende Utrechtse festival wordt toegevoegd. We geven jullie alvast een aantal highlights uit het programma. Rapper Jacin Trill uit Hoorn maakte vorig jaar indruk met zijn EP Happyland en de single ‘kspreiopjebytch’. Melodieuze rap waar je vooral vrolijk van wordt. De zelfgeschreven surfrock van Surf Aid Kit is schatplichtig aan Dick Dale en The Shadows, maar bevat ook oosterse invloeden en zang.

 3voor12 Utrecht-avond

Op donderdag 12 april is het tijd voor de 3voor12 Utrecht-avond, met drie opkomende bands uit de regio: Donna Blue, Stillwave en Akula Rhythm Band.

Donna Blue

Donna Blue viel vorig jaar op met de singles ‘Baby’ en ‘Sunset Blvd’. Vintage jaren vijftig-liedjes met minimale drums, gitaar en dromerige zanglijnen. Denk aan Twin Peaks en de Franse nouvelle vague.

Stillwave

Stillwave stond al meermalen op Nederlandse en Britse podia. Het trio bracht vorig jaar het debuutalbum Sell Another Soul uit, waarop alternatieve pop en elektronica, new wave en postpunk een intens verbond aangaan.

Akula Rhythm Band

Akula Rhythm Band is sterk geïnspireerd door de seventies afrobeat van Fela Kuti. Denk aan echogitaartjes, een fuzz-orgel en bovenal een hypnotiserende groove.

 

 

 

Tweetakt Afterparty

De Tweetakt Afterparty op vrijdag 13 april is dit jaar een prooi voor Yasmine, Jagd, Black Acid en Leafs. De stevige popliedjes van Yasmine doen pijn aan je oren en zitten daarna nog maanden in je hoofd. Vorig jaar liet de band al flink van zich horen tijdens de Popronde. Indierockband Jagd won in 2016 de Amsterdamse Popprijs, volgens de jury vanwege hun ‘bijzondere bak herrie met internationale potentie’. Rapperscollectief Black Acid, eveneens afkomstig uit de hoofdstad, staat voor een knoeiharde bas en een vleugje punk-attitude. De 16-jarige rapper Leafs uit Almere maakt een aanstekelijke mix van pop en hiphop en verraste vorig jaar met de singles 'Alright' en 'Mikado'.

Wanneer kun je al deze nieuwe namen zien?

  • vrijdag 30 maart - Zwart Licht + Jacin Trill + AFRIKABOOMNADA (Trekkerschuur)
  • zondag 1 april - Nora Fischer & Marnix Dorrestein: familieconcert Hush (Trekkerschuur)
  • vrijdag 6 april - ANBU (Podiumkas)
  • zaterdag 7 april - Surf Aid Kit (Podiumkas)
  • zondag 8 april - Faces On TV (Podiumkas)
  • donderdag 12 april - 3voor12 Utrecht presenteert Donna Blue, Stillwave, Akula Rhythm Band (Podiumkas)
  • vrijdag 13 april - Tweetakt Afterparty met Yasmine, Jagd, Black Acid, Leafs (TivoliVredenburg)
  • zaterdag 14 april - Mauskovic Dance Band (Podiumkas)

Het hele programma en de ticketverkoop vind je op de website van Tweetakt.

Te zien: van 30 maart tot en met 15 april @ Tweetakt, Utrecht.