3voor12 Utrecht

EUT, Dave Budha, Ray Fuego, Figgie onder de eerste namen voor Tweetakt 2018

Utrechtse kunstenfestival kondigt eerste namen muziekprogramma aan

Het Utrechtse kunstenfestival Tweetakt onthulde vandaag de eerste muzikale namen van het programma. EUT, Figgie, Ray Fuego, Pietju Bell, Komodo, Dave Budha, Cartiez en Bruxas spelen in het voorjaar in de podiumkas op de Neude. De 16e editie van het festival vindt plaats van vrijdag 30 maart tot en met zondag 15 april 2018 op het festivalcentrum op De Neude en verschillende andere locaties.

EUT en Figgie delen het podium op donderdag 5 april. Voor EUT was 2017 al een mooi jaar met een uitverkiezing tot 3FM Talent en veel goede optredens tijdens de Popronde. 2018 begon ook niet slecht: volgens 3voor12 speelde de band met het catchy repertoire de beste show tijdens Noorderslag. Figgie heeft in thuisstad Utrecht en daarbuiten veel nieuwe fans gewonnen met hun Nederlandstalige indiepop.

Tweetakt besteedt al een aantal jaar uitgebreide aandacht aan Nederlandse hiphop. Op vrijdag 6 april gaan Ray Fuego (van SMIB) en Pietju Bell een feestje bouwen op de Neude. Een dag later staat Komodo in de podiumkas. De nieuwe band van Tommy Ebben en Gino Bombrini mixt psychedelische rock 'n roll met wereldse muziek als surfrock, 60s pop, woestijnblues, hiphop, rumba en Indiase raga. Check voor een impressie de eerste single ‘Bengali Crown’.

Op vrijdag 13 april staan Dave Budha en Cartiez op het programma. Cartiez was lid van hiphopcollectief New Wave. Vorig jaar heeft hij zijn debuutalbum De Wereld Is Gelogen uitgebracht met daarop hiphoptracks vol 80s synths en gekke hardrock-invloeden. Ook Dave Budha kwam in het najaar met een release. Op zijn EP Tuinen van het Licht laat de relatieve nieuwkomer in de Nederlandse hiphopwereld een eigen stijl horen. Bekijk bijvoorbeeld deze track tijden het Song van het Jaar festival.

De laatste naam uit deze eerste reeks is Bruxas, een nieuw elektronisch project van Jacco Gardner en drummer Nic Mauskovic dat op zaterdag 14 april optreedt.

Te zien: Tweetakt 2018, met o.a. EUT, Figgie, Ray Fuego, Pietju Bell, Komodo, Dave Budha, Cartiez, Bruxas, 30 maart tot en met 15 april 2018 @ de Neude

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12