Ergens tussen de panden van een bedrijventerrein in Diemen komt de Amsterdamse band Yasmine bij elkaar om te repeteren en hun nummers op te nemen. Als één van de 144 muzikale acts doet de band mee aan de jaarlijkse Popronde. Als klap op de muzikale vuurpijl kwam de groep in het rijtje van de dertien talenten van muziekblad OOR. Komende zaterdag is de band te zien tijdens Popronde in de hoofdstad van Noord-Holland, Haarlem.

“Het is een combinatie van een netwerk hebben en muzikaal gewoon vet zijn. Je kan nog zo’n groot netwerk hebben, als je zuigt gaat er niets gebeuren. Je kan nog zo goed zijn, zonder netwerk kom je er ook niet”, verklaren de jongens. Het trio, bestaande uit zanger en gitarist Kevin van Moorsel, basgitarist Eszl de Vois en drummer Dan Huijser, kwam bij elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. Kevin had al nummers geschreven en wilde deze graag naar buiten brengen.

Yasmine zit nu op tien optredens van hun Poprondetour en heeft er nog veertien te gaan tot eind november. “We spelen onder andere in Luxor, Hedon en Patronaat, wat allemaal poppodia zijn. Maar het zijn niet alleen poppodia waar we spelen, soms is het ook op plekken als café de Doorgedraaide Vogel in Schubbekutteveen.” Toch vinden de jongens van Yasmine dat een van de leukste dingen van het rondreizende muziekfestival. “De vetste gigs zijn toch waarbij je zegt: ‘Holy Shit! Waar the fuck zijn wij nou weer beland? Hoe kunnen wij hier spelen?’ Het is elke keer weer een verrassing.” Dit is de eerste keer voor de band dat ze aan zo’n intensieve tour meedoen. Na Popronde gaat Yasmine nieuwe muziek opnemen en releasen. “We willen de productie uit elkaar trekken. Er zal veel meer tijd in gaan zitten, want we willen veel meer produceren. Het zal veel intensiever worden, maar het proces zal daardoor ook veel leuker worden. Het gaat waarschijnlijk anders worden dan onze debuut-EP Honey.”

 

In april vorig jaar lag de debuut-EP ‘Honey’ al klaar, maar moest de groep nog bekendheid opbouwen voordat het uitgebracht kon worden. “Het is puur industrie-technisch niet nuttig om zomaar wat te releasen.” Dus het gebeurde pas in mei van dit jaar. De muziek wordt door de band omgeschreven als ‘poppy liedjes die veel te hard gespeeld worden.’ “Dit komt door Kevin. Hij schrijft echt goede nummers, maar omdat hij de fouten in zijn spel wilt verdoezelen, speelt hij heel hard’, zegt Dan lacherig. Het is nog geen half jaar geleden dat Yasmine’s debuut verscheen. “Feitelijk is het allemaal vrij snel gegaan, maar wij hebben allemaal hiervoor al in bandjes gezeten. Daardoor was het instapniveau veel hoger. Dat komt trouwens ook door de opleiding die we hebben gehad. Dat is de reden dat deze band lekker loopt.”