Voor de eerste reguliere editie van Club 3voor12 Utrecht in het nieuwe jaar pakten onze programmeurs uit. In een volle dB's vonden we de Utrecht Popprijs winnaars en indiedromers TWINS, het drietal indierockers van Servië en garagerockers Kitty Kitty Tuna. Een ontzettend gevarieerde avond met voor iedereen in het drukke dB’s wat wils.

Het Amersfoortse TWINS mag als eerste. De band won afgelopen december zowel de jury- als de publiekprijs bij de Utrecht Popprijs, mede dankzij de tips en tricks van Rondé-gitarist Armel Paap. Dromerige vocals en synths mixen zich deze avond met strak samenspel en veel diversiteit binnen het vaste dromerige stramien. Het meest energieke nummer – en dus afsluiter – ‘Trigger’ kwam in april 2017 als eerste single van de band uit op cassettebandje. Acht maanden later staat er een opbouwende setlist met zes nummers. Er wordt ook nog eens geknuffeld dankzij de oproep van frontman Tim Thomassen. Een warm begin van de avond.

TWINS

TWINS

Na TWINS is het de beurt aan Servië. De band stond afgelopen juli pas voor het eerst op het podium maar laat nu al zien dat ze een fijne toevoeging. De energie spat van het podium! De drummer doet z’n best om het drumstel doormidden te slaan en al snel sneuvelt er een snaar. Ook de stem van de zanger scheurt continu bewust uit de bocht en doet denken aan het stemgeluid van Robert Smith of Brandon Flowers. Dit resulteert in zeven hard gespeelde catchy indie songs. Alleen single ‘Hometown Blues’ is – zij het uitermate lastig met zo’n naam – op het internet te vinden. “Er komt meer aan”, aldus de frontman, “zodra we geld hebben.” Wij kijken ernaar uit.

Servië

Servië

Kitty Kitty Tuna

Als laatste betreedt Kitty Kitty Tuna het podium. Het duo zanger/gitarist Robin Saaze en drummer Bjorn Awouters komt voort uit de Belgisch-Nederlandse rockband Drive Like Maria. Onder de nieuwe formatie Kitty Kitty Tuna mocht het al met de Popronde door heel Nederland razen. Otto de Jong (Ode to the Quiet e.a.) vervangt vanavond Awouters achter het drumstel (ziek?). Dit zie je terug in de show, doordat er veel oogcontact is, maar je hoort het toch niet echt. Naast eigen materiaal van de vorig jaar uitgekomen EP Ok Alright, speelt het gelegenheidsduo een paar covers, waarvan Joe Jackson de meest opmerkelijke is. Alle nummers worden gebracht op de Kitty Kitty Tuna-manier: vol energie, met loeiharde drumpartijen en de lekkere rockstem van Saaze.

Kitty Kitty Tuna

Kitty Kitty Tuna

Gezien: Club 3voor12 Utrecht met TWINS, Servië en Kitty Kitty Tuna, 25 januari 2018 @ dB’s Utrecht