We openen het muziekjaar 2018 op zondag 14 januari met een bijzondere nieuwjaarseditie van Club 3voor12 Utrecht. Tijdens de Nieuwjaarsduik breken wij het ijs en zoeken we de warmte op van poppodium dB’s. In een intieme setting zijn er optredens van Moon Moon Moon, Judy Blank en Donna Blue. De entree is zoals altijd gratis.

Donna Blue - 14.30 uur

Donna Blue is het nieuwe project van Bart van Dalen en Danique van Kesteren van Postcards From Mars. Geïnspireerd door de surrealistische sferen van Twin Peaks en zingend over de liefde brengen ze een vintage indiepop ten gehore die terug doet denken aan de jaren ’50. De zachte en kalme muziek klinkt het fijnst op een winterse zondagmiddag met een warme kop thee bij de open haard. 

Doet denken aan: She & Him en Serge Gainsbourg & Brigitte Bardot

Heeft eerder gespeeld op Le Mini Who?

Judy Blank - 15.30 uur

Judy Blank kwam in 2014 met haar debuutalbum dat lovende kritieken ontving. Ze reisde door Amerika en speelde op open mic nights in Louisiana. Hier liet ze zich inspireren door deze staat. Het afgelopen halfjaar heeft ze nieuwe liedjes opgenomen in Nashville, Tennessee: americana, folk en veel gitaren. Tijdens de Nieuwjaarsduik krijg je alvast een voorproefje van de nieuwe nummers.

Invloeden van: The Wood Brothers en Ben Howard

Heeft eerder gespeeld op festivals als Lowlands, Pinkpop en Songbird.

Moon Moon Moon - 16.30 uur

Moon Moon Moon is het art-project van Mark Lohmann. Lohmann maakt zijn muziek voornamelijk alleen, maar live komen er vier andere bandleden bij. Begin april presenteerde hij zijn nieuwste album in Brewpup De Kromme Haring. Volgens onze recensent was het een “eigenzinnig feestje dat misschien wel stiekem op een andere planeet heeft plaatsgevonden.” Speciaal voor de Nieuwjaarsduik spelen zij een extra intieme set.

Invloeden van: The Microphones, Sparklehorse en Elliot Smith.

Heeft eerder gespeeld op festivals als Le Guess Who? en Here comes the Summer.

Tijdschema:

14.30 uur: Donna Blue
15.30 uur: Judy Blank
16.30 uur: Moon Moon Moon

Het café van dB's is de hele dag geopend.


Te zien: Club 3voor12 Utrecht nieuwjaarsduik met Moon Moon Moon, Judy Blank en Donna Blue, zondag 14 januari 2018, 14.00 uur @ dB’s, Utrecht.