De Utrechtse trip rock band Mango Zabba bracht 2 februari hun nieuwe EP Rubber Room uit. De band, die zich laat inspireren door onder andere Queens of the Stone Age en Tame Impala, introduceert de EP vanavond in dB’s. De band timmerde de afgelopen twee jaar al aardig aan de weg en bracht in 2017 nog hun single ‘Poison Child’ uit.

In het voorprogramma staan het Amsterdams/Utrechtse Grenadeers en het Gelderse Money & The Man. Beide voorprogramma’s zijn fijne opwarmers. De mannen van Mango Zabba kijken trots toe hoe zowel Grenadeers als Money & The Man de zaal laten genieten van scheurende gitaren en wilde drums. Headbangen is gegarandeerd.

Grenadeers

Money & The Man

Van Burger Beurs naar Rubber Room

Hoofdact Mango Zabba bestaat nu zo’n twee jaar en heeft in die twee jaar al wat aardige shows gespeeld. Zo stond de band in het voorprogramma van ex-Queens of the Stone Age lid Nick Oliveri, Shaking Godspeed en The Grand East. Hun talent is niet onopgemerkt gebleven want ze sleepten ook de Burger Beurs van het Burgerweeshuis in Deventer in de wacht. Met behulp van deze beurs voor talentontwikkeling hebben ze hun EP Rubber Room opgenomen en vanavond presenteren ze die.

Mango Zabba komt onder luid applaus het podium op en gaat gelijk vol enthousiasme van start. De liedjes volgen elkaar in het begin in rap tempo op waarbij het gitaarspel gelijk opvalt. Elk nummer heeft een climax waar gitaristen Tommy Kennedy en Lars Bergman zich lekker laten gaan. Tijdens het zingen switcht Bergman soepel van raspende naar heldere zang en weer terug. Tijdens het nummer ‘Peggy’ doen de heren het juist even wat rustiger aan. Dit kalmere nummer komt precies op het goede moment. De mannen laten zien dat ze ook nummers met een lager tempo kunnen spelen en goed kunnen laten klinken.

Mango Zabba

Herkenbare en eigen sound

Ze laten duidelijk horen dat hun inspiratie uit meerdere hoeken van de rockmuziek komt. De heren combineren invloeden van onder andere The Doors en Butthole Surfers en creëren daarmee een herkenbare en eigen sound. Halverwege de show wagen ze zich aan een cover van Iggy Pop, ‘The Passenger’, dit tot groot genoegen van het aanwezige publiek. Het nummer komt goed tot zijn recht en het wordt luidkeels meegezongen door de toeschouwers. Tijdens ‘Vagrant’ loopt de temperatuur in nog de zaal verder op. Het nummer begint met Arabisch klinkend gitaarspel en bassist Reinier Wiskerke doet ongegeneerd zijn blouse helemaal open.

Wanneer Mango Zabba hun in 2017 uitgebrachte single ‘Poison Child’ inzet, doet de band er nog een schepje bovenop. Het nummer krijgt live nog wat extra kracht door de nu nog stevigere gitaarsolo. De mannen houden deze vorm vast tijdens de afsluiter van hun set. De afsluiter van de avond is namelijk ‘Jim Born’s Psychotic Reaction en dat heeft een goede reden. Het nummer heeft wat weg van ‘Are You Gonna Be My Girl’ van Jet en is daarom juist het perfecte einde van deze show. Drummer Joris Regterschot zet het nummer in en alle andere bandleden geven nog een laatste keer vol gas, met zelfs een kleine moshpit tot gevolg. Mango Zabba kan terugkijken op een mooie en vermakelijke releaseshow.

Mango Zabba

Mango Zabba

Gezien: Mango Zabba + Grenadeers + Money & The Man, vrijdag 2 februari 2018 @ dB’s