Punkrockminnend Nederland leeft toe naar Adjewatje: The Reunion Punkrockminnend Nederland leeft toe naar Adjewatje: The Reunion

Geen reünie zonder voorpret

, Tekst: Freek Liebrand | Foto’s: Laternpoll, Smash The Statues, Of No Avail

Vrijdagavond 6 oktober is er in De Helling een bijzonder maar bovenal nostalgisch evenement met de naam 'Adjewatje Punkrocknight: The Reunion'. Punkrockminnend Nederland loopt uit voor een avond herinneringen ophalen en katers oplopen. Onder andere de (deels) Utrechtse bands Laternpoll, Smash The Statues en Of No Avail maken hun opwachting. Het Zweedse Adhesive sluit de avond af.

Hoogtijdagen

Snelle, melodische punkrock floreerde eind jaren negentig en aan het begin van de nieuwe eeuw. Bands als Five Years Later, Laternpoll, Casper en Sellfish stapten in de voetsporen van NOFX, Lagwagon, Bad Religion en Blink 182. Veel skatepunkbands propageren onderbroekenlol die aanslaat bij tieners en twintigers die dronken worden nog hoog in het vaandel hebben staan. In het Limburgse Oirlo is er sinds 2005 jaarlijks een Adjewatje punkrocknight; een avond vol punk, bier en plezier. Naast livemuziek van bands uit heel Nederland was Koning Adje een centraal thema van de avond. Koning Adje werd je door sneller een adtje te trekken dan je tegenstander. Daarna is het aan anderen om hem uit te dagen; het bier werd dus voor je betaald zolang je won.

Reüniegolf

Adjewatje Punkrocknight

Adjewatje Punkrocknight

In tijden waarin meer en meer punkrockbands hun reünietournee aankondigen, kan ook Adjewatje niet achterblijven. Voor ‘Adjewatje Punkrocknight: The Reunion’  op vrijdag 6 oktober kiest de organisatie voor De Helling in Utrecht. Of No Avail, Laternpoll en The Jux Junction speelden destijds op Adjewatje en komen speciaal voor de reünie eenmalig weer bij elkaar. Laternpoll brengt voor het eerst liedjes van hun album Circus (2015) ten gehore. Daarnaast staat de legendarische Zweedse punkrock band Adhesive op het programma. Zij nemen Generation84 en Smash The Statues mee op hun weekendtour. Gijs Wilbrink (Tenement Kids, ZERO ZERO ZERO) sluit zich voor de gelegenheid opnieuw aan bij zijn oude band Smash The Statues, dit maal op bas in plaats van drums. Als kers op de taart geeft Neerlandsch hardstwerkende trots Antillectual acte de présence.

Voorpret

In het Facebook event worden er al druk herinneringen opgehaald aan deze mooie avonden in Oirlo en toegeleefd naar wat wel eens dé avond van het jaar kan gaan worden voor punkrockminnend Nederland. We vroegen de bands met een duidelijke Utrecht-connectie wat van hun voorbereidingen voor dit spektakel exclusief met ons te delen. Zoals te zien is zitten Laternpoll, Smash The Statues en Of No Avail al vol in de bier, pizza en onderbroekenlol-vibe in voorbereiding op aanstaande vrijdagavond.


Te zien: Adjewatje Punkrocknight: The Reunion, met o.a. Laternpoll, Smash The Statues en Of No Avail, vrijdag 6 oktober 2017 @ De Helling, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht