3voor12 Utrecht tipt, week 19 3voor12 Utrecht tipt, week 19

Hallo Venray | Stahlr | Emil Landman | Color Bones | Walker Diver | DOOMSTAD

, Redactie 3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 19

Hallo Venray | Stahlr | Emil Landman | Color Bones | Walker Diver | DOOMSTAD

Redactie 3voor12 Utrecht ,

We starten dit weekend heel fijn met een optreden van Hallo Venray in EKKO. Daarnaast kun je op vrijdag, zaterdag en zondag ook nog naar shows van Stahlr, Emil Landman, Color Bones, Walker Diver en de tweede editie van DOOMSTAD.

Wie: Hallo Venray + Nouveau Vélo
Wat: gitaarrock
Wanneer:
vrijdag 12 mei (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: €11

Hallo Venray bestaat dertig jaar en bewijst met het swingende, felle, opwindende en gewoon heel goede nieuwe album Where Is The Funky Party? dat ook een band met zoveel dienstjaren nog steeds kan groeien. En laten ze nou ook nog eens één van de beste live-bands van Nederland zijn. Warm aanbevolen.

Wie: Stahlr + A Fugitive
Wat: elektronisch
Wanneer:
vrijdag 12 mei (20.30 uur)
Waar: Moira
Schade: €5

Stahlr is een project van MTT’s Anne Broekman en de Utrechtse producer Krampfhaft. Voor de muziek laat Broekman zich onder andere inspireren door oude horrorfilms. De nieuwe single ‘Here’ is een epische track waarvan de tekst is geïnspireerd door de serie The Night Of.

Wie: Emil Landman
Wat: singer-songwriter

Wanneer: zaterdag 13 mei (20.30 uur)
Waar: Molen de Ster
Schade: €9,50

De Utrechtse singer-songwriter Emil Landman is bezig met een clubtour waarin hij in vijf dagen vijf shows speelt. Zaterdag 13 mei staat hij met zijn band in één van de mooiste locaties van Utrecht: Molen de Ster.

 

Wie: Color Bones
Wat: indierock
Wanneer:
zaterdag 13 mei (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Color Bones is een super nieuwe indierockband uit Utrecht, waarvan de leden een verleden hebben in andere lokale bands. Welke dat zijn geven ze nog niet prijs. Om daar achter te komen kun je zaterdag naar Stathe. 

Wie: Walker Diver album-release + The Yearlings
Wat: poprock
Wanneer:
zondag 14 mei (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Na negen jaar relatieve stilte presenteert de Utrechtse poprockband Walker Diver op zondag 14 mei in dB’s zijn nieuwe album MK III. Meer lees je in dit interview met frontman Stefan ‘t Hooft. Support komt van de onvolprezen The Yearlings. Luister alvast naar single 'You Need a Lover' (spotify).

Wie: DOOMSTAD #2 met The Body + Uniform + Briqueville
Wat: doom, black metal, sludge, drone
Wanneer:
zondag 14 mei (19.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: €11

Tweede editie van de nieuwe, door EKKO en Never Mind the Hype georganiseerde harde en donkere avond. Na de succesvolle eerste editie komen ze nu terug met The Body (sludge), Uniform (industrial, noise en power electronics) en het Belgische Briqueville (doom en drone).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht