3voor12 Utrecht tipt, week 16 3voor12 Utrecht tipt, week 16

Messer Chups | Jens Lekman | Broken Brass Ensemble | Moss + Amber Arcades | Record Store Day | LUWTEN

, Redactie 3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 16

Messer Chups | Jens Lekman | Broken Brass Ensemble | Moss + Amber Arcades | Record Store Day | LUWTEN

Redactie 3voor12 Utrecht ,

In onze agenda van deze week staan surf, brass, barokpop, record store day en indiepop. Welke acts je kunt zien lees je in onze live-tips.

Wie: Messer Chups + Biarritz Boys
Wat: surf

Wanneer: woensdag 19 april (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: €10

Woensdagavond is surfavond in dB’s. Headliner is het Russische Messer Chups, dat surf en rock combineert met snufjes exotica, rockabilly en ska. Support komt van The Biarritz Boys (hard surf uit Nijmegen).

Wie: Jens Lekman
Wat: barokpop

Wanneer: donderdag 20 april (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Cloud Nine
Schade: € 17

2015 stond voor Jens Lekman in het teken van het project ‘Postcards’, waarbij hij elke week een nieuw liedje maakte en gratis op zijn website aanbood. Vorig jaar heeft de Zweed gewerkt aan zijn het vierde reguliere album, dat half februari verscheen. Life Will See You Now bevat vrolijke, rijk gearrangeerde popsongs à la Belle & Sebastian.

Wie: Broken Brass Ensemble + Jermain Bridgewater
Wat: brass, funk, hiphop en soul
Wanneer: donderdag 20 april (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7

Broken Brass Ensemble is inmiddels een grote naam met uitverkochte shows overal in Europa. De verwachtingen voor de nieuwe plaat ‘Astonishing Tales From Beyond The Brass Dimension’ zijn dus hoog. De band begon in Friesland, maar klinkt als New Orleans. Vanavond wordt het nieuwe album voor het eerst ten gehore gebracht. Broken Brass Ensemble staat er die avond niet alleen voor: het voorprogramma wordt verzorgd door Jermain Bridgewater, die hiphop mengt met wereldmuziek. Vorig jaar spraken wij hem over zijn toekomstplannen.

Wie: Blaudzun, Spinvis, The Grand East, Aafke Romeijn, Bewilder, The Mysterons, David Douglas en meer
Wat: Record Store Day

Wanneer: zaterdag 22 april (19.00 uur)
Waar: diverse locaties + afterparty in EKKO
Schade: gratis + € 10 voor de afterparty (in de vvk)

Zaterdag 22 april vindt voor de achtste keer Record Store Day plaats. Naast de verkoop van gelimiteerde uitgaven vinden in de meer dan 60 onafhankelijke platenzaken zo’n 250 optredens plaats. In Utrecht zijn er instores in Plato, Swordfish & Friend en - voor het eerst - Broese. In Amersfoort kun je terecht bij Velvet Music, dat wederom groot uitpakt. Ook is er vanaf 20.00 uur een afterparty, Phono, die wordt verzorgd door EKKO en Plato. Het hele schema met instores vind je hier.

Wie: Moss + Amber Arcades
Wat: indie

Wanneer: zaterdag 22 april (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 15

Mooie dubbel-bill van twee van de beste bands die Nederland op dit moment rijk is. Moss heeft in februari zijn vijfde en misschien wel beste album Strike uitgebracht. Daarmee bewees de band dat ze na 12,5 jaar nog steeds relevant zijn, en misschien wel relevanter dan ooit. Amber Arcades bracht vorig jaar het mooie debuutalbum Fading Lines uit en komt binnenkort met een nieuwe EP, die nog meer goede liedjes bevat.

Wie: LUWTEN
Wat: pop

Wanneer: zondag 23 april (20.00 uur zaal open, 21.00 uur aanvang)
Waar: TivoliVredenburg Club Nine
Schade: € 9

LUWTEN is de nieuwe band van Tessa Douwstra, die je misschien kent van de bands Orlando en Wooden Saints. Met LUWTEN maakt ze donkere, soulvolle en lichtjes rammelende folktronica zoals te horen op de single ‘Go Honey’. Het zelfgetitelde debuutalbum verschijnt dit voorjaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht