3voor12 Utrecht tipt, week 15 3voor12 Utrecht tipt, week 15

Charl Delemarre | Frank Valenza + Jo Marches + Electric Company | Het Zesde Metaal | Ruisfest #2 | Pulled Apart By Horses

, Redactie 3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 15

Charl Delemarre | Frank Valenza + Jo Marches + Electric Company | Het Zesde Metaal | Ruisfest #2 | Pulled Apart By Horses

Redactie 3voor12 Utrecht ,

We zitten nog volop in Tweetakt festival met deze week onder andere onze eigen avond op donderdag en Yung Nnelg op vrijdag. Ook zijn we heel benieuwd naar het optreden van Het Zesde Metaal op zaterdag in EKKO. Misschien wel de beste band van Belgiƫ. Op eerste paasdag zijn er geen live-optredens, maar op paasmaandag kun je het weekend lekker uitluiden met Pulled Apart By Horses in EKKO. Deze en andere tips vind je in het artikel.

Wie: And Friends Concerts: Charl Delemarre & Friends
Wat: singer-songwriter

Wanneer: woensdag 12 april (20.30 uur)
Waar: Hofman café
Schade: €5

Deze woensdag krijgt Charl Delemarre de regie tijdens de periodieke And Friends Concerts in Hofman Café. Behalve Delemarre zelf hoor je vanavond Yori Swart en Mitch Rivers.

Wie: Frank Valenza + Electric Company + Jo Marches
Wat: pop
Wanneer:
donderdag 13 april (19.45 uur)
Waar: Tweetakt, de Neude
Schade: €7

3voor12 Utrecht en Festival Tweetakt zijn wederom een samenwerking aangegaan om opkomend muzikaal talent uit de regio een podium te geven op Tweetakt, één van Utrechts’ meest veelzijdige en vernieuwende festivals. Op donderdag 13 april betreden Electric Company, Frank Valenza en Jo Marches het podium op de Neude.

Wie: Het Zesde Metaal + Find Us In Slumberland
Wat: West-Vlaams
Wanneer:
zaterdag 15 april (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

In de bijna 10 jaar van het bestaan is Het Zesde Metaal langzaam maar zeker uitgegroeid tot één van de grootste bands van België. De band combineert sterke songs met de West-Vlaamse teksten van frontman Wannes Cappelle. Op het nieuwe, vierde album Calais gaat Cappelle in zijn teksten in op een aantal maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Waar Cappelle het in de beginjaren met veel verschillende muzikanten deed, is de groep sinds de vorige plaat min of meer constant. En dat is te horen: één van de beste bands van België.

Wie: Ruisfest #2: E.T. Explore Me + Those Foreign Kids + Magnetic Spacemen + meer
Wat: garagepunk + biet
Wanneer:
zaterdag 15 april (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8 vvk, € 10 aan de deur

Na de eerste Ruisfest-editie kon een vervolg niet uitblijven. Op de tweede editie spelen onder andere het Haarlemse fuzzgezelschap E.T. Explore Me, de Amsterdams/Haarlemse noiseband Those Foreign Kids en de jonge garagerockers Magnetic Spacemen. Utrecht wordt vertegenwoordigd door Kort door de Bocht, dat zijn EP presenteert.

Wie: Pulled Apart By Horses + Brutus + Shuriken
Wat: post-hardcore
Wanneer:
maandag 17 april (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: €13

Het Engelse Pulled Apart By Horses brak in 2014 door met zijn derde album Blood. Op die plaat kwam de post-hardcore met experimentele riffs van de band tot wasdom. Ook de inmiddels opgebouwde live-reputatie - energie, moshpits en rondvliegend publiek - hielp daarbij. Vorige maand is het nieuwe album The Haze verschenen en daarmee staan ze op paasmaandag in EKKO. Met support van de Belgische punk/shoegaze-band Brutus en het Utrechtse indie-noise-kwartet Shuriken is bijna sprake van een mini-festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht