Het leukste popcircus van Nederland, de Popronde, komt donderdag weer naar Utrecht. 56 artiesten staan dan verspreid door de binnenstad en zijn helemaal gratis te bekijken. Maar hoe moet je daar in godsnaam uit kiezen? Wij helpen je met vijf tips.

EUT

Tijd: 20.00 uur
Locatie: EKKO

Gegarandeerd feest bij het Amsterdamse EUT. Hun door de jaren ’90 geinspireerde postpop is niet alleen überdansbaar, maar ook echt muzikaal interessant. Bij EUT hoor je echo’s van bands als Pavement en Blur, maar voor je het weet word je meegesleurd naar een geflipt, Deerhof-achtig wereldje. EUT overdonderde ons voor de zomer al op club 3voor12 Utrecht, we gaan ervan uit dat de band in een paar maanden alleen maar beter is geworden.

Korfbal

Tijd: 22.00 uur
Locatie: EKKO

Als je zowel door 3voor12, OOR als Never Mind The Hype als talent wordt uitgeroepen moet je wel heel goed zijn toch? Korfbal bestaat uit leden van The Homesick, Creepy Karpis, Yuko Yuko en Rats on Rafts. Ze spelen al een tijdje de hele underground aan gort en proberen nu hogerop te komen met de Popronde. 3voor12's Timo Pisart noemde de band al "je nieuwe favoriete Nederlandse indie-garagerockband”. 

Bjarke Ramsing

Tijd: 22.00 uur
Locatie: ZIMCK, Bouwstraat 55

We hebben nog weinig over hem geschreven, maar Bjarke Ramsing heeft 26 Popronde-boekingen. Zijn muzikale opvoeding ligt in het zuiden van Denemarken. Daar maakte hij kennis met blues en folk. Deze opvoeding vertaalt zich in bloedmooie liedjes die de luisteraar bij de lurven grijpen. De stem van Bjarke Ramsing snijdt recht door de ziel.

Fata Boom

Tijd: 22.00 uur
Locatie: Café Stathe
Drie tips op hetzelfde tijdstip, maar drie compleet andere acts. Er hangt een zweem van mysterie rondom Fata Boom. De anonieme zangeres in schminck, de muziek à la Die Antwoord; we zijn razend benieuwd. Fata Boom brengt een hele goede combinatie tussen visueel en muzikaal. Harde trippy elektro hiphop met een duizelingwekkende liveshow. Een ding is duidelijk: het is donderdagavond helemaal aan in Stathe.

Tusky

Tijd: 22.30 uur
Locatie: Kafé België, Oudegracht 196

Wij pinkten wel even een traantje weg toen John Coffey vorig jaar bekend maakte om te gaan stoppen. Maar nog geen jaar later was daar alweer een nieuwe muzikale baby uit hetzelfde nest: Tusky. John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen (die ene met de snor) speelt donderdag Kafé België aan de Oudegracht aan gort met zijn nieuwe band Tusky. Vuige punkrock met gitaarsolo’s en daar bovenop nog meer gitaarsolo's.