Popronde Utrecht heeft vandaag het complete programma én het tijdschema bekendgemaakt van de editie van dit jaar. Zesenvijftig acts spelen op donderdag 12 oktober in Utrechtse café’s en poppodia, waarmee deze editie van het reizende muziekfestival groter is dan ooit.

De 56 optredende acts zijn er zes meer dan een jaar geleden, toen ook al een nieuw recordaantal werd neergezet. Er zijn dan ook behoorlijk wat nieuwe locaties in het programma van Popronde Utrecht: Cafe Brun, Cafe Fier, Dapp Frietwinkel, de Poort, Klein Berlijn, Kytopia, LE:EN, ‘t Gras van de Buren en ZIMIHC.

Net als vorig jaar zijn verschillende Popronde-acts geadopteerd door media als OOR en 3voor12. Het OOR-podium is in Hofman Café, waar je BUNGALOW, LGHTNNG en singer-songwriter Tom Tukker kunt zien. In Het Gegeven Paard vind je het 3voor12-podium met daarop Dakota, Nausica en Pip Blom.

Productieplatform De Coöperatie heeft een eigen podium in Kytopia met Waltzburg en Frank Valenza. Nieuw dit jaar is ook het hiphoppodium in de Pandora Foyer, waar Amerildo de Krijger, Jowners en Lil MG staan.

Voor de afterparty kun je dit jaar terecht in EKKO. Eerder op de avond spelen daar al EUT, Charly & the Lesbians en Korfbal. Vanaf 0.00 uur kun er onder anderen terecht voor Black Acid (alternatieve trap met punk in de mix).

De volgende acts spelen op Popronde Utrecht 2017:

Amerildo de Krijger, Assorted Travellers, Bagdaddy, Banner., Bjarke Ramsing, Black Acid, BUNGALOW, Certain Animals, Charlie & the Lesbians, CIEL, Colin Waters, Dakota, Dandelion, DE KAT, Electropoëzie, EUT, Fata Boom, Flecha Moon & The Confused, Forever Saturday, Frank Valenza, GRIM TIM, HEBE, Jagd, Jowners, Kinoo, Korfbal, LGHTNNG, Lil MG, Logue, Mantra, Maurice van Hoek, Mexican Surf, Moon Moon Moon, Nausica, Niko, NIMBUS 3000, Okke Punt, Oliver Alexander, Pip Blom, Sean Gascoigne, Spill Gold, Stopcontact, Sured, The Hazzah, The Howlin, The Little Years, The Silverfaces, The Visual, Tom Tukker, TRAUDES, Tusky, Vic Willems, Voltage, Waltzburg, Writist en Yasmine.

Het tijdschema van de Popronde is hier te vinden.

De Popronde biedt al meer dan tien jaar een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Aansprekende locaties zoals kroegen, winkels, poppodia, koffiezaken, bibliotheken en kunstgalerieën bieden op één avond ruimte aan acts in alle mogelijke genres: van singer-songwriters tot garagerock, van funk tot elektronica en van blues tot pop. Onder andere Kensington, Blaudzun, De Staat, Mister & Mississippi, Rondé en John Coffey tourden voor hun grote doorbraak mee met de Popronde.

Uit de meer dan 1.100 aanmeldingen heeft de Popronde een selectie van 144 veelbelovende acts gemaakt die dit najaar met het festival meereizen en meer dan 41 steden in Nederland aandoen.

Te zien: Popronde Utrecht, donderdag 12 oktober 2017 @ verschillende locaties in de Utrechtse binnenstad