Kort Utrechts Popnieuws Week 3 Kort Utrechts Popnieuws Week 3

The Badger and the Bass, Rox Live, Blaudzun, David Douglas, Happy Camper, Kippie en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Joyce A. Brouwer

Kort Utrechts Popnieuws Week 3

The Badger and the Bass, Rox Live, Blaudzun, David Douglas, Happy Camper, Kippie en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Joyce A. Brouwer ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere The Badger and the Bass, Rox Live, Blaudzun, David Douglas, Happy Camper en Kippie.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Badger and the Bass is ermee gestopt
Het Amersfoortse rockabilly-duo The Badger and the Bass heeft deze week via Facebook bekendgemaakt dat ze er mee gestopt zijn. De band heeft in 2,5 jaar tijd 211 optredens door het hele land gespeeld en een album en een EP uitgebracht. Bandleden Ruben Serhalawan en Sonne Scheermakers gaan ieder een andere weg in. Als laatste wapenfeit is er een video-sessie van FREQUENZY verschenen, die ze hebben opgenomen tijdens de Popronde.


Binnenstad Amersfoort krijgt een nieuw kleinschalig poppodium
Vanaf februari is Amersfoort een nieuw kleinschalig poppodium rijker. Dan opent namelijk Rox Live zijn deuren aan de Windsteeg. Rox Live komt te zitten in hetzelfde pand waar nu Danscafé Bubbles zich bevindt. Initiatiefnemers zijn Gerard Koelewijn, Bram Groeneveld en Bernhard van Gellekom, waarbij de laatste twee verantwoordelijk zijn voor de creatieve invulling. Rox Live focust zich vooral op rock, pop en alternatief. “We beginnen met alleen een programma op de donderdagavonden”, vertelde Koelewijn tegen het AD Amersfoorste Courant. “Vrijdag en zaterdag is het Bubbles. We werken dus met twee concepten in één pand, met allebei hun eigen ingang.” Donderdag 2 februari gaat Rox Live van start met een optreden van The Sheila Fearn.

Blaudzun geeft zijn dochter goedbedoeld advies met ‘Press On (Monday’s Child)’
Op 3 maart verschijnt Jupiter Part II, het tweede deel uit het drieluik waar Blaudzun mee bezig is. In de aanloop daar naartoe ging deze week bij 3voor12 het nummer ‘Press On (Monday’s Child)’ in première, waarin hij zijn gedachten en goedbedoelde adviezen voor zijn tienerdochter samenvatte.


Line-up Catch is compleet
De line-up voor Catch 2017 is compleet. Deze week zijn Gaslamp Killer, Machinedrum, Antal, Romare, Kamau, Oceanic, Cubicolor Live en Dollkraut aan het programma toegevoegd. Eerder was al bekend gemaakt dat Mount Kimbie, Sampha, Bonzai, Yung Internet, Woody, Know V.A. (live), Betonkust, Jarreau Vandal, Stranded FM en Gold Panda naar TivoliVredenburg komen. Het zusje van Pitch Festival werd in 2016 vooruitgeschoven naar 2017 en wordt gehouden op vrijdag 24 maart.

Video: ‘Spelen Dom’ van Kippie ft. TonyTony
De rapper Kippie heeft deze week zijn nieuwe single ‘Spelen Dom’ gedropt, waarop ook mede Utrechter TonyTony te horen is. De productie is van Sosamillz. ‘Spelen Dom’ is afkomstig van de DJEZJA EP, die later verschijnt.


Nieuwe nummer én album voor David Douglas
Eind maart verschijnt het nieuwe album van de Utrechtse producer David Douglas, Spectators of The Universe. Het eerste nummer ‘Highway of Love’ is deze week in première gegaan bij 3voor12. Op 22 maart presenteert hij het album in Paradiso.


Pravini brengt nieuwe single uit
Op donderdag 19 januari heeft de Utrechtse singer-songwriter Pravini haar nieuwe single Give Back uitgebracht. De tweede single van haar album Unexpected Turn of Events is wederom een energieke danstrack met een inhoudelijke boodschap. Trots op de geschiedenis van haar voorouders, moedigt ze luisteraars aan hun waarden en kracht door te geven aan de volgende generatie. In het nummers wordt het catchy pop/rock refrein afgewisseld met opzwepende dancehall ritmes in de verses.


Video: ‘Jestem Muzyka’ van Kalio Gayo
Op zaterdag 25 februari presenteert de ‘global parti folk’-band Kalio Gayo zijn nieuwe EP Orok in Club 9 van TivoliVredenburg. In de aanloop daar naartoe heeft de band zijn nieuwe single/video ‘Jestem Muzyka’ uitgebracht.


Nieuwe single Happy Camper
Afgelopen vrijdag is er een nieuwe single van Happy Camper verschenen. Op 'Easy Way Out' - met zang van Pien Feith - hoor je meer elektronische invloeden dan in eerdere nummers van de band rond Job Roggeveen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht