3voor12/Utrecht tipt, week 6 3voor12/Utrecht tipt, week 6

Oude Griekse helden, ode aan Kanye, ouderwets raven, albumpresentatie Aafke Romeijn en afscheidsconcert Youth Lagoon

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 6

Oude Griekse helden, ode aan Kanye, ouderwets raven, albumpresentatie Aafke Romeijn en afscheidsconcert Youth Lagoon

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het nieuwe jaar draait alweer op volle toeren, en ook dit weekend is er in Utrecht meer dan genoeg te beleven. Donderdag kun je in een boekhandel luisteren naar geïmproviseerde Griekse muziek, voor de vrijdag kan men kiezen tussen knallen op good old acid of een ode brengen aan Kanye West, waar de zaterdag tenslotte een nieuw begin (albumpresentatie Aafke Romeijn) versus een voortijdig einde (afscheidstournee Youth Lagoon) herbergt.

Wie: Omikron
Wat: wereldmuziek/jazz
Wanneer: donderdag 11 februari 2016 (21.00 uur)
Waar: boekhandel Aleph, Vismarkt 9
Schade: 5 euro

Elke derde donderdag van de maand wordt deze karakteristieke boekhandel omgetoverd tot podium: Jan van Hassel heeft als eigenaar en muzikant flink wat connecties in de (klassieke) muziekscene en wist eerder al 24 interessante muzikanten te strikken. Omikron in Aleph is een speeltuin voor de (oude) goden; waar twee leden in Culemborg en Parijs resideren, komt initiator, drummer en cultheld Nikos Tsilogiannis uit Athene gereisd. Samen spelen ze vrije en geïmproviseerde muziek, gevormd door klank en intuïtie. Het geheim? Een onderling verbond naar Griekse traditie.
 

Wie: DJ Prime en St. Paul, VJ Switchdoctor en MC Akwasi
Wat: No More Heroes: een ode aan Kanye West
Wanneer: vrijdag 12 februari (23:00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: 9 euro

Van klassieke helden naar een hedendaagse: deze avond wordt Kanye West geëerd. Hij kan zichzelf al prima als goddelijke kracht neerzetten, maar vanavond wordt dit gedaan door o.a. DJ Prime (Encore) en St. Paul (Pop-O-Matic). Overigens niet zonder redelijke aanleiding: nieuw album Waves is net een dag uit. MC Akwasi (Zwart Licht) host de avond, en je hoeft niet bang te zijn dat jouw favoriete nummer wordt overgeslagen, want zowel Yeezy’s eigen hits als ook zijn inspiratiebronnen, producties en samenwerkingen komen voorbij! 

Wie: ALTERN 8 en T99
Wat: een acidrave van het 030303-team
Wanneer: vrijdag 12 februari 2016 (23.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: 12 euro in de vvk, 15 euro aan de deur

Wie hard het weekend in wil knallen, moet op de vrijdagavond in De Helling zijn. Het 030303-team is onderhand al een flink begrip in de scene, en bestaat uit een aantal heren die hun liefde delen voor de oldskool ravecultuur en aanverwante technologie. Deze editie is alweer de tiende, wat gevierd zal worden met dj-sets van Engelse en Vlaamse grootheden: ALTERN 8 en T99. Het Utrechtse team zelf sluit de avond af en zal doordraaien tot je scheel ziet...

Wie: Aafke Romeijn
Wat: Utrechts multitalent presenteert tweede Nederlandstalige album
Wanneer: zaterdag 13 februari 2016 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: 8 euro

De (te) gekke Utrechtse Aafke Romeijn speelt een thuiswedstrijd wanneer zij haar nieuwe album Je Doet Je Best Maar zal presenteren. De sound op het album is een soepele samensmelting van electro en een divers instrumentarium, waar ze met haar poëtische teksten een onalledaagse blik op een bonte stoet alledaagsheden blijft richten. In dit interview met 3voor12/Utrecht vertelde Aafke al dat ze de spanning tussen artiest en publiek – of die tussen innerlijke leefwereld en alles daarbuiten – wil opzoeken. Dit doet zij o.a. door een unieke samenwerking met mode-ontwerper Bas Kosters en grafisch kunstenaar Harmen Liemburg.

Wie: Youth Lagoon + Mild High Club
Wat: dreamwave/lo-fi
Wanneer: zaterdag 13 februari (20.15 uur)
Waar: TivoliVredenburg Cloud Nine
Schade: 16 euro

Het afscheid op de zaterdag zal verzorgd worden door Trevon Powers, beter bekend als Youth Lagoon. Hij is een van Pitchforks lievelingen, en schildert sensitieve landschappen vol zoete melodieën en wolkende dromen. Na twee albums die meer tot de avant-garde gerekend kunnen worden, pakt de man uit Californië het met recent album Savage Hills Ballroom iets conventioneler aan. Onlangs gaf hij op zijn blog in een lange verklaring aan dat het project beklemmend aan begon te voelen, en het bij een trilogie van Youth Lagoon zal blijven. Dus grijp deze kans op een laatste trip!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht