3voor12/Utrecht tipt, week 5 3voor12/Utrecht tipt, week 5

Bewilder, MakeBelieve, Dazzled Sticks, A Day In The Forest

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 5

Bewilder, MakeBelieve, Dazzled Sticks, A Day In The Forest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Verdwalen met Bewilder, dansen met MakeBelieve en losgaan op Dazzled Sticks: dat kan allemaal op donderdagavond. Als goede afsluiting van het weekend vindt zondag de eerste wintereditie van A Day In The Forest plaats, waar je in de bossen van Soest kunt ronddwalen om te luisteren naar onder andere Lucas Hamming, IX en Willem Wits. Kortom, genoeg te doen in en rondom Utrecht de komende dagen.

Wie: Bewilder
Wat: poprock
Wanneer: vrijdag 5 februari (21.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: € 10

Maurits Westerik, die we kennen van GEM, omringt zich met rasmuzikanten in de band Bewilder. Met glijdende synthesizer, funky gitaar, bas en drum worden dynamische nummers gemaakt: de luisteraar weet nooit van tevoren welke richting het nummer op zal gaan. “Het leven blijft toch een soort van wandeling die altijd anders verloopt dan de manier waarop je ‘m vooraf uitgestippeld had. Dat intrigeert me. De nummers op Dear Island sluiten op dat thema aan”, zo vertelde Maurits ons in een interview. Het belooft een boeiende avond te worden.


Wie: MakeBelieve + Me & Mr Jansen
Wat: pop
Wanneer
: vrijdag 5 februari (21.00)
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 9 in de voorverkoop, € 13 aan de deur 

De Groningse band MakeBelieve is terug! De jongens hebben de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan hun debuutalbum A Matter Of Time. Ze hebben daarvoor samengewerkt met internationale producers, die ook achter bijvoorbeeld Adele en Manic Strees Preachers staan. MakeBelieve speelt catchy songs, maar bewandelt alle uitersten van de popmuziek: van intieme ballads naar uptempo dance nummers met soms een vleugje rock. Me & Mr Jansen openen de avond.


Wie: Dazzled Sticks
Wat: hiphop
Wanneer: vrijdag 5 februari
Waar: De Helling
Schade: € 15

Wie donderdagavond niet zoveel zin heeft in indiepop kan terecht in De Helling. Daar komen Dazzled Sticks de boel kort en klein rappen. Dazzled Sticks is de samenwerking van Tjeerd Bomhof, van Dazzled Kid, en rapper Sticks (Opgezwolle). Catchy met slimme teksten en zo af en toe een donker randje. 


Wie: Lucas Hamming, Aestrid, Willem Wits, e.a.
Wat: A Day In The Forest
Wanneer: zondag 7 februari
Waar: landgoed De Paltz
Schade: wat je kunt missen

Zondag is het tijd voor de allereerste wintereditie van A Day In The Forest. Bo Menning, die we kennen van Aestrid, organiseert deze editie en kiest voor het pay what you can-principe. Betaal wat je kunt missen en wie wil mag zijn eigen drankjes meenemen. Willem Wits speelt zijn kinderliedjes voor volwassenen, Lucas Hamming laat iedereen dansen en IX maakt de wintereditie tropisch warm. De sfeer wordt ongetwijfeld goed.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht