Lucas Hamming, HAEVN en Sevn Alias en meer toegevoegd aan line-up Bevrijdingsfestival Utrecht

Programma Sena Talent Stage bijna rond

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Timo Pisart ,

Bevrijdingsfestival Utrecht maakt vandaag bekend dat Lucas Hamming, HAEVN, Sevn Alias, Gerson Main en The Dubbeez aan de line-up van het Sena Talent Stage zijn toegevoegd. Daarmee is het programma van dit podium bijna rond. Eerder was al gemeld dat The Brahms op 5 mei op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival spelen en op 4 mei bij het Herdenkingsconcert in de Domkerk.

Dat Lucas Hamming in de finale van de Beste Singer-Songwriter stond, weten we inmiddels. Dat hij die niet won ook. Hamming zat echter niet bij de pakken neer. Hij gooide het serieuze singer-songwriterjuk van zich af en transformeerde in een brutale, op Britse leest geschoeide rocker. Catchy, soms zelfs ruige popsongs en een extraverte podiumpresentatie zijn nu het devies. Zijn debuutalbum HAM verscheen in oktober 2015. Hij heeft al twee 3FM Megahits op zijn naam en is dit seizoen de huisband van DWDD.

HAEVN heeft nog maar twee nummers uitgebracht, maar dat zijn wel meteen liedjes die bijna iedereen kent. Zowel ‘Where the Heart is’ als ‘Finding Out More’ staan onder een autoreclame. Deze door producer/songwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist/producer Jorrit Kleijnen geschreven nummers krijgen ook veel radio-airplay en worden veel gestreamd. Live speelt HAEVN met een vierkoppige band die, zoals de collega’s van 3voor12 zagen, de zaken al behoorlijk goed op orde heeft.

Sevn Alias maakte met ‘Ma3lish’ ‘de meeste verdienstelijke poku van 2015’. De 18-jarige rapper gooit al een tijdje hoge ogen met de hardste straatbangers, staat prominent op het laatste album van Hef en deed deze zomer een uitstekende 101Barz-sessie, waarna hij het ook op Appelsap waarmaakte. In januari is zijn EP Twenty Four Sevn 2 verschenen, met daarop  de single ‘Kifesh‘, en in diezelfde maand was hij ook dé sensatie van Noorderslag.

Gerson Main is net als Lucas Hamming een voormalig deelnemer van de Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ook hij stond in januari op Noorderslag en was één van de acts op Paaspop.

De jonge Amsterdamse band The Dubbeez combineert invloeden uit reggae, dub, ska, en rocksteady tot een modern geluid. Op de Popronde en verschillende festivals zorgden de zeven bandleden al voor een feestje.

In de komende weken maakt het Bevrijdingsfestival nog de namen bekend van de acts die op het Vrijheidspodium spelen. Daarnaast breidt het festival dit jaar uit met een vierde podium waar leerlingen van de in Utrecht gevestigde Nederlandse Pop Academie (NPac) gaan optreden. Op dinsdag 5 april vindt er in EKKO een speciale avond plaats, waarop muzikanten van de NPac zich kunnen presenteren aan een vakjury die onder andere bestaat uit Bevrijdingsfestival-directeur Dennis Luken. De ‘winnaars’ van deze voorronde spelen op 5 mei op het Bevrijdingsfestival.

Te zien: Juliette and the Licks, Nielson, John Coffey, Jett Rebel, Dazzled Sticks, Lucas Hamming, HAEVN en Sevn Alias en Projekt Rakija, donderdag 5 mei 2016 @ Bevrijdingsfestival Utrecht