John Coffey, Jett Rebel en Dazzled Sticks naar Bevrijdingsfestival Utrecht

Programma Main Stage bijna rond

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Rob Sneltjes ,

John Coffey, Jett Rebel, Dazzled Sticks en Projekt Rakija zijn als headliners toegevoegd aan de line‐up van Bevrijdingsfestival Utrecht. Eerder werden de Amerikaanse rockband Juliette and the Licks en Ambassadeur van de Vrijheid Nielson aangekondigd. Met deze namen is het programma van de Main Stage bijna rond. De laatste twee acts worden op een later moment bekend gemaakt.

Voor iedereen die niet op 5 maart bij de uitverkochte homecoming-show van John Coffey in TivoliVredenburg kan zijn, is de komst van de Utrechtse punkrockers een mooi geschenk. Sinds het verschijnen van het derde album, The Great News, is de band bijna continu aan het spelen in binnen- en buitenland en hebben ze bewezen elke zaal en elke festivalshow naar hun hand te kunnen zetten.

Dazzled Sticks is de samenwerking tussen Tjeerd Bomhof (o.a. Voicst) en Opgezwolle’s Sticks. Het duo maakte een kleine maand geleden indruk met een stevig optreden in De Helling, waarbij de popliedjes van Bomhof op een organische manier samenkwamen met de lyrics van Sticks.

Jett Rebel kennen we in deze regio misschien ook van zijn vroege bands Fubroz en Metro Mortale, maar als solo-artiest behoort hij inmiddels tot de grootste van het land. Het gewaagde laatste album Truck lijkt een verzameling lo-fi demo’s en is misschien wel exemplarisch voor de eigenzinnige muzikant die hij is. Eerder stond hij onder andere op Lowlands en Pinkpop waar hij zijn reputatie als een goede performer bevestigde.

De Tilburgse ‘Balkanband’ Projekt Rakija bestaat uit maar liefst tien bandleden. De Balkan-invloeden in de vrolijke ska‐muziek zijn mede de inbreng van de Bosnische gitarist Igor Sekulovic. In de formatie waarmee ze naar Utrecht komen stonden ze eerder al op Paaspop, Lowlands, Sziget en Eurosonic.

Het programma van het Sena Talent Stage wordt over ongeveer twee weken bekend gemaakt.

Te zien: Juliette and the Licks, Nielson, John Coffey, Jett Rebel, Dazzled Sticks en Projekt Rakija, donderdag 5 mei 2016 @ Bevrijdingsfestival Utrecht