Weekagenda week 11 Weekagenda week 11

Small Supernova, Lo Friday, Kapok, Armand/Harry Merry, Town of Saints, Something Happening Somewhere

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 11

Small Supernova, Lo Friday, Kapok, Armand/Harry Merry, Town of Saints, Something Happening Somewhere

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dat was mooi vorige week, die sterke shows van Daryll-Ann en Blaudzun (twee keer zelfs) in Tivoli Oudegracht. Eens kijken of dit weekend weer zulke muzikale parels oplevert. Wij tippen in ieder geval Small Supernova op donderdag, Lo Friday op vrijdag en op zaterdag Kapok, Armand en Town of Saints en Something Happening Somewhere voor het nachtprogramma. Er is weer meer dan genoeg te doen!

Wie: Anthony's Putsch & Small Supernova
Wat: (indie-)pop
Wanneer: vrijdag 14 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 8

Small Supernova
speelt vanavond in de Spiegelbar zijn laatste optreden. De band, met onder andere Bas van de Looy van The Maureens in de gelederen, bracht het afgelopen jaar vijf dubbelreleases uit maar na vijftien jaar samen muziek maken (voor Small Supernova ook al als Mr. Love and the Stallions red.) was de koek op. Op 14 maart kun je nog één keer luisteren naar de liedjes die qua klank teruggrijpen naar de jaren negentig toen gitaren nog de popmuziek domineerden. Ook op het programma staat dan Anthony’s Putsch, de band rondom Theun Supheert, die je misschien kent als drummer van André Manuel & De Ketterse Fanfare.

Wie: Gordon Ashworth + Mark IJzerman & Dianne Verdonk + Môgô
Wat: Lo Friday, Ducktape Records editie
Wanneer: vrijdag 14 maart 2014 (20.00 uur)
Waar: de Kargadoor
Schade: € 4

Komende vrijdag weer een Lo Friday in de Kargadoor. Deze keer een volledig elektronische editie in samenwerking met Ducktape Records. In de Kelder kun je onder meer luisteren naar de Amerikaan Gordon Ashworth. Leuk nieuwtje: Lo Friday wordt inmiddels weer geprogrammeerd door Maurits Hagemans, de man die reeks ooit begon.

Wie: Kapok met special guests K.O. Brass!
Wat: indie-jazz
Wanneer: zaterdag 15 maart 2014 (19.30 uur)
Waar: RASA
Schade: € 14

Kapok
is “één van de meest originele en spannendste live-bands van Nederland, die niet alleen een plek verdient op de jazz-podia maar ook daarbuiten” concludeerden we begin februari na de releaseshow van het nieuwe album, in Kapitaal. Aanstaande zaterdag volgt er een herkansing in RASA met als speciale gasten K.O. Brass!, de vaste blazerssectie van Kyteman.

Wie: Armand + Harry Merry
Wat: iconische nederpop
Wanneer: zaterdag 15 maart 2014 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 9

Jazeker, niemand minder dan de enige en echte Armand staat zaterdag op het podium van dB’s. Meer rock ’n roll dan veel van de huidige bands en met nieuw materiaal onder zijn arm toont hij aan niet alleen op zijn oude successen te teren. Support komt van een ander icoon uit de Nederlandse popgeschiedenis: Harry Merry! Check vooral ook de documentaire die over deze bijzondere jongen is gemaakt. Harry geeft een voorproefje van nieuw materiaal uit de te verschijnen rockopera Orama-Adelic-Palooza-Omatic.

Wie: Town of Saints + Spring Offensive
Wat: indiefolk + gitaarpop
Wanneer: zaterdag 15 maart 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Even wilden we weer beginnen met hoe Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in Oostenrijk hebben ontmoet en dat die ontmoeting mede tot het ontstaan van Town of Saints heeft geleid. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo interessant. Wat wel interessant is, is dat de band met ‘Something to Fight With’ (Snowstar Records) een erg goed debuutalbum heeft uitgebracht waarop de indiefolkliedjes vol vuur en passie worden gebracht. Net zoals ze het, samen met drummer Sietse Ros, live ook doen. Checken dus aanstaande zaterdag in EKKO. Support komt van de Britse gitaarpopband Spring Offensive. Trouwens, zaterdagmiddag om 13.30 uur speelt Town of Saints een instore in The Village Coffee & Music, op de Voorstraat.

Wie: Mano Le Tough, The Drifter, Nuno dos Santos, Pieter Jansen
Wat: Something Happening Somewhere
Wanneer: zaterdag 15 maart 2014 (22.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12 in de vvk, € 14 aan de deur

Mano Le Tough
was de gevierde man op de allereerste editie van Something Happening Somewhere, het label/de avond van Nuno dos Santos, iets minder dan een jaar geleden. Goede aanleiding om hem nog een keer te vragen. Deze keer neemt hij de The Drifter uit Berlijn mee en samen verzorgen ze een showcase van hun label Maeve Records. En natuurlijk is SoHaSo ondenkbaar zonder gastheer Nuno dos Santos.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht