Kick-off nieuwe Happy Camper plaat

Vocalisten en bandleden ontmoeten elkaar voor het eerst bij fotoshoot

Chantal van der Leest / Foto's: Roy Wolters ,

Job Roggeveen heeft weer een nieuwe Happy Camper-cd gecomponeerd: The Daily Drumbeat. Dat betekent een verse lading aan vrolijk-depressieve nummers met allemaal andere zangers en zangeressen. Afgelopen weekend was de band voor het eerst compleet om samen op de foto te gaan.

“Hee, weet je dat ik de backing vocals doe bij jouw liedje?” Appel van El Pino and the Volunteers stoot Eefje de Visser aan. “Echt? Ik hoorde al een mannenstem, was jij dat?” De pakweg twintig mensen die vanochtend bij elkaar komen hebben elkaar lang niet altijd gezien bij de opnames. De partijen zijn op verschillende tijden opgenomen in de studio van Job, Joris & Marieke. Vanochtend, op het vroege tijdstip van 10 uur, komen ze daar weer terug. Maar nu allemaal tegelijk.

De meeste mensen kennen elkaar wel, want ze hebben allemaal meegedaan met de vorige plaat. “De band is wel redelijk veranderd, dat was voorheen eigenlijk El Pino”, volgens Job. “Maar de vocalisten zijn veelal dezelfde. Ik wilde dit maken met dezelfde mensen, omdat zij Happy Camper echt gemaakt hebben tot wat het is. Ik had bij het schrijven soms al in mijn hoofd wie het moest zingen. Of we hebben het samen geschreven, zoals met Marien (Dorleijn van Moss. Red.).”

Dus ook deze plaat gaan we onder andere Tim Knol, Janne Schra, David Pino (El Pino), Odilo Girod (Coparck), Leine en Bouke Zoete (the Kevin Costners) terug horen. Maar er zijn ook een paar nieuwe gezichten. Zoals Maurits Westerik van GEM: “Nou, ik ben niet helemaal nieuw, want ik heb bij de vorige shows een paar keer ingevallen. Maar deze keer heb ik dus een eigen nummer gekregen.”  

Eefje de Visser is er ook bijgevraagd, en als verrassende keus hiphopper Fit, alias Glen Faria. Niet echt zijn genre? “Nou, ik vond dat zelf ook wel spannend. Ik ken Job omdat hij een clip voor me heeft gemaakt, en toen vroeg hij me om ook mee te doen. Het liedje was ook al helemaal klaar, maar ik heb er net zolang aan gewerkt tot het voelde als een eigen nummer.”

Maar dan moet er toch echt een groepsfoto worden genomen. Allemaal in streepjesshirt – geen verwijzing naar oude badpakken, maar een thema in de lay-out van de plaat. Deze keer geen Manfred de verschrikkelijke sneeuwman voorop de cd, want “ik wilde niet nog een keer dezelfde plaat maken”, aldus Job. Al krijgt ie nog wel een klein rolletje, dus we zullen zien hoe het met hem afloopt.

De cd The Daily Drumbeat wordt 21 maart 2014 uitgebracht. De releaseshow is op 13 april tijdens Tweetakt in de Stadsschouwburg. Een flinke datumplanner houdt het management erop na, want tijdens hun tour langs o.a. Mezz, Doornroosje, Lantaren/Venster en Melkweg zullen (bijna) alle muzikanten weer bij elkaar zijn.

Te zien: The Daily Drumbeat releaseshow, zondag 13 april 2014 @ Stadsschouwburg Utrecht (tijdens Tweetakt festival).

Op zondagmorgen 22 februari geeft Happy Camper een mini try-out voor de overnachters op Woot!Woot!Woolf festival.