StropStrikkers en I am Oak op eerste Mirliton videosessie

19 april trakteert 3voor12/Utrecht op korte optredens in het Mirliton Theater

Door: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dit voorjaar trakteren we je op een aantal korte, intieme optredens van Utrechtse acts. Elke derde zaterdagmiddag van de maand – 19 april, 17 mei en 21 juni – is het knusse Mirliton Theater in Hoog Catharijne gratis toegankelijk voor publiek om optredens van twee Utrechtse acts bij te wonen. Tijdens de eerste editie op 19 april staan StropStrikkers (hiphop) en I am Oak (solo) op het programma.

StropStrikkers
In 2007 won hiphoptrio StropStrikkers de Utracks Award, voorloper van de 3voor12/Utrecht Awards, voor Meest veelbelovende Utrechtse artiest. Juryvoorzitter Joep Smeets prees hen destijds als een groep die "een imponerende achterban heeft opgebouwd bij zijn optredens, waar dan ook de onmetelijke energie en soms zelfs dreiging vanaf spat." Het drietal dat in korte tijd furore maakte met twee albums, goede kritieken en een underground klassieker als 'Broodje Mario', stopte plotseling in 2008. Na diverse soloprojecten kwam StropStrikkers afgelopen maart terug met een nieuw album, Tabula Rasa, dat werd gepresenteerd in Tivoli de Helling. Ze hopen hiphop met name in Utrecht weer een boost te kunnen geven. Uiteraard komt Utrecht als stad ook weer terug in een aantal nummers.

I am Oak (solo)
I am Oak speelde zijn allereerste show op een Utrechts podium begin 2008 tijdens een editie van Club 3voor12/Utrecht. Vanaf 2009 is I am Oak steeds verder uitgebreid tot eerst een trio en later een volledige band. In 2011 won de band de 3VOOR12 Award voor Beste Album. Zes jaar na die eerste show op Club 3voor12/Utrecht heeft I am Oak een oeuvre van vier albums en drie ep’s op zijn naam staan. Voorman Thijs Kuiken zit nog altijd niet stil: eind januari kwam het vierde album Ols Songd uit, en in februari en maart van dit jaar tourde hij met The Black Atlantic door Duitsland en Zwitserland na de release van hun split ep. In april tourt I am Oak nog door Nederland ter promotie van Ols Songd. Bij die allereerste show in 2008 zat Kuijken in zijn eentje op het podium en dat zal hij zaterdag 19 april in het Mirliton Theater ook weer doen.

Zaal open: 15:00h
Show I am Oak: 15:30h
Show StropStrikkers: 16:30h.

Locatie: Mirliton Theater (Hoog Catharijne), Boven Clarenburg 93-2
Naast de Zeeman aan Achter Clarenburg de roltrap op.

Te zien: 3voor12/Utrecht Trakteert: Videosessies, 19 april, 17 mei en 21 juni 2014 @ Mirliton Theater, Hoog Catharijne, Utrecht.