3voor12/Utrecht Trakteert: Mirliton videosessies

Tienjarig bestaan wordt gevierd met korte optredens in Mirliton Theater

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto's: Lotte van Leengoed ,

In maart 2004 startte 3voor12/Utrecht als de Utrechtse lokale tak van VPRO's popportal 3voor12. 10 jaar later is 3voor12/Utrecht hét crossmediale muziekplatform van de provincie Utrecht. Bij een jubileum hoort terugkijken en dat gaat ook zeker gebeuren. Maar belangrijker is dat we onze lezers en bezoekers willen trakteren op een aantal cadeaus. Eerder kondigden we al aan op donderdag 10 april een avond met Bodypolitics, Hamertje Tik en COPPERSKY te organiseren tijdens het Tweetakt Festival. Maar daar blijft het niet bij; dit voorjaar trakteert 3voor12/Utrecht je elke derde zaterdagmiddag van de maand op twee korte, intieme optredens in het knusse Mirliton Theater.

Na de avond op Tweetakt is het feestje nog niet voorbij. We zullen je namelijk ook trakteren op een aantal videosessies in het Mirliton Theater in Hoog Catharijne. Elke derde zaterdagmiddag van de maand kun je twee korte optredens van Utrechtse acts verwachten. Deze optredens worden integraal door ons audio- en videoteam vastgelegd en zijn gratis toegankelijk, maar let wel: per videosessie zijn slechts vijftig plekken beschikbaar.

Het Mirliton Theater is een klein theater verstopt in Hoog Catharijne. Het beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren ’70 en ’80, en kreeg bij de heropening in oktober 2012 nieuw leven ingeblazen. Met succes, mag wel gezegd, want sindsdien traden vele artiesten op en nam Eefje de Visser er haar nieuwe plaat op. Ook was het theater tijdens Le Guess Who? 2012 en 2013 de thuisbasis voor enkele 3voor12-sessies.

Het Mirliton is nog tot 2016 in gebruik en zal dan, door de komst van het nieuwe Hoog Catharijne, moeten verdwijnen. Voor het zover is ben je er de komende drie maanden aan het juiste adres voor de speciale videosessies van 3voor12/Utrecht, die op 19 april, 17 mei en 21 juni zullen plaatsvinden. De programmering houden we nog heel even geheim, maar zal binnenkort via onze website bekend worden gemaakt.
 

Te zien: 3voor12/Utrecht Trakteert: Videosessies, 19 april, 17 mei en 21 juni 2014 @Mirliton Theater, Hoog Catharijne, Utrecht.