Kort Utrechts Popnieuws Week 42

Prace, Dirty Napkinz, No Man's Land, Aafke Romeijn, Ink Warriors, Gluren bij de Buren en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met onder andere nieuws over Prace, Dirty Napkinz, No Man's Land, Aafke Romeijn, Ink Warriors en Gluren bij de Buren.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Prace releaset Trencadis EP
Vrijdag 18 oktober verschijnt er nieuw werk van de Utrechtse producer Prace. Op de Trencadis EP introduceert Prace een nieuw genre: Dubnova, dat gekenmerkt wordt door dynamische beats, dubby basslines en dansende melodiën die worden gedreven door bossa percussieritmes. De EP wordt gepresenteerd met een luistersessie in Kapitaal (Plompetorengracht 4, Utrecht), vanaf 17.00 uur. Tijdens de release zijn er, naast de muziek, 250 exclusieve exemplaren te krijgen van het artwork dat is gemaakt door Carlien Peijsel (zeefdruk) en Guido de Boer (typografie) van Kapitaal.

Dirty Napkinz presenteert nieuwe EP
Op vrijdag 18 oktber staat ook de grotendeels uit Amersfoort afkomstige poprockband Dirty Napkinz in 't Oude Pothuys. Tijdens de show presenteert Dirty Napkinz de EP 'Interlude to a Good Life' en kun je de nieuwe sound van de band voor het eerst horen. Om die nieuwe sound ook te kunnen spelen, is er een vijfde bandlid bijgekomen in de persoon van Sven Wolffers. Hij vervult de rol van tweede gitarist/backingvocalist. De show begint om 22.30 uur en de entree is gratis.

Hamertje Tik, Sneaze en Kypski op No Man's Land showcase in Tivoli Spiegelbar
No Man’s Land is een programma over kansrijk talent én de mensen die zich daarvoor inzetten. De eerste editie vindt plaats op 7 november op De Zeedijk en staat staat in het teken van het zichtbaar maken en verbinden van Utrechts opkomend talent met het professionele en culturele circuit. Meer informatie vind je op www.decooperatie.net. Na de expertmeeting presenteert inititatiefnemer De Coöperatie in Tivoli Spiegelbar een showcaseprogramma met optredens van Sneaze en Hamertje Tik (we waren bij zijn masterclass met Arts the Beatdoctor). Zesvoudig Nederlands dj-kampioen en scratchingvirtuoos Kypski verzorgt het hoofdprogramma. Special guests Sands & Skitz sluiten de avond af. De No Man’s Land-showcase loopt van 20.00 uur tot 2.00 uur en kaartjes kosten 5 euro in de voorverkoop.

Aafke Romeijn zet twee nieuwe tracks online
Aan het eind van dit jaar verschijnt CHIN. IND. SPEC. REST., het nieuwe album van Aafke Romeijn. Na eerder al een nummer te hebben gedeeld heeft ze deze week nog twee nieuwe nummers online gezet waarmee we een inkijkje krijgen in de spannende, meer elektronische richting die Romeijn op gaat. Wij zijn enthousiast en kijken uit naar de releaseshow op zondag 15 december in Theater Kikker. Entree is 7,50 euro.

Woonkamerfestival Gluren bij de Buren zoekt woonkamers en artiesten
Na succesvolle edities in Amersfoort en Nieuwegein keert huiskamerfestival Gluren bij de Buren terug naar Utrecht. Voor wie niet bekend is met het concept: tijdens Gluren bij de Buren kunnen inwoners van Utrecht verschillende optredens van amateurkunstenaars uit de eigen stad bijwonen in de woonkamers van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij is het vloerkleed het podium en de bank de tribune. De organisatie streeft ernaar om in elke wijk minimaal drie woonkamers te hebben en is op zoek naar inwoners die met hun woonruimte deel uit willen maken van het festival dat op zondag 26 januari 2014 plaatsvindt. Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook op zoek naar artiesten uit Utrecht die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen-utrecht.nl tot uiterlijk 14 december 2013. Op de website van Gluren bij de Buren is ook meer informatie te vinden.

‘No One Kneels’ nieuwe single van Overdwars
De Utrechtse indierockband Overdwars heeft een nieuwe single uitgebracht met de geheimzinnige titel 'No One Kneels'. Het verhaal achter die titel houdt de band nog even voor zichzelf maar je kunt de single al wel beluisteren op de website van Overdwars en op bandcamp. Binnenkort verschijnt er een video bij het nummer. Overdwars is live te zien op 29 oktober in 't Oude Pothuys en op 15 november in Café Stathe, bij beide is de entree gratis.

Onder Invloed gaat internationaal
Na verschillende edities in onder andere U-Rock-café, EKKO, 013 en Hedon gaat Onder Invloed internationaal. Op donderdag 28 november 2013 vindt in het Schotse Glasgow de eerste  avond buiten de Nederlandse grenzen plaats van het project waarmee journalist Matthijs van der Ven de invloeden van hedendaagse muzikanten onderzoekt. Tijdens ‘The Influences’ in The Glad Cafe spelen zeven lokale acts speciale sets met covers van hun belangrijkste invloeden. Onder anderen Alasdair Roberts, Duglas T. Stewart van BMX Bandits, Ryan Joseph Burns en Three Blind Wolves treden op.

Songschrijven met Daniel Versteegh
Singer-songwriter Daniel Versteegh organiseert op 16 november een seminar voor ambitieuze songwriters op zijn thuiseiland Marken. Enige tijd geleden veruilde Versteegh de Randstad voor Marken, omdat daar subtiele ideeën voor nieuwe liedjes niet worden overstemd door de herrie van de stad. Nu nodigt hij er ambitieuze songwriters uit voor een nieuwe editie van zijn Songwriting Seminar. Tijdens deze dag kunnen songwriters workshops volgen, collega's ontmoeten, inspiratie opdoen om zo hun songwritingtalent verder ontwikkelen. De workshops worden gegeven door Daniel Versteegh zelf, maar ook Eefje de Visser, Martijn Crama van Music United en Henri Meijer van Song Analytics nemen de deelnemers mee in een dagvullend programma over beeldspraak, betekenisvol componeren, songanalyses en muzikaal ondernemerschap. Het seminar wordt afgesloten met een Performing Night in de historische haven van Marken, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Aanmelden kan via de site www.songwritingseminar.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma, de locatie en de coaches.

Nieuw tape voor Utrechtse rapper J.A.E.
Op maandag 21 oktober brengt de Utrechtse rapper J.A.E. (o.a. StropStrikkers) zijn De NoMoreSlackin Tape uit. Het nummer ‘Onvoorwaardelijk’, een samenwerking met Johnnie Baco, is één van de tracks op de tape.

Inschrijving voor Kunstbende geopend
Kunstbende, de organisatie voor talentontwikkeling onder creatieve jongeren, organiseert dit jaar voor de 24e keer haar landelijke talentenwedstrijd. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal of Theater & Performance. Jongeren kunnen zich aan melden via kunstbende.nl voor de dertien regionale voorrondes die in februari, maart en april 2014 plaatsvinden. De winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor de finale van Kunstbende op zaterdag 3 mei 2014 in de Melkweg in Amsterdam. De winnaars krijgen naast stimuleringsprijzen en festivaloptredens een coachingstraject aangeboden. Zo draait dj Don Camacho (Kunstbende-winnaar 2013) op Mysteryland 2014 en biedt ArtEZ hogeschool voor de kunsten elke winnaar een masterclass aan.

Eerste single van debuutalbum Ink Warriors
Ink Warriors is een relatief nieuwe Utrechtse hiphopband die met onder andere gitaar, bas en drums rauwe olds-chool hiphop maakt die het midden houdt tussen soul en funk. Master Surreal en King Jule zijn de MC’s. Op 9 november verschijnt debuutalbum Warrior Funk. De eerste, gelijknamige single is deze week uitgekomen. De releaseshow is op diezelfde dag, 9 november, in Moira aan het Wolvenplein. De zaal is om 19.30 uur open en tickets (eventueel met download of cd) vind je hier.