Sir Yes Sir brengt lieve liedjes gecombineerd met harde rock

Belgische band maakt indruk tijdens SPRING festival

Tekst: Maaike van Dam / Foto's: Raymond Dekker. ,

Onder de bomen van het Lucas Bolwerk vindt dit jaar voor het eerst het meerdaagse SPRING festival plaats. SPRING is de nieuwe naam van de samenwerking tussen Festival aan de Werf en Springdance. De optredens zijn geprogrammeerd door EKKO en daarbij zijn ze niet binnen de landsgrenzen gebleven. Zo staat het Belgische Sir Yes Sir geprogrammeerd voor de zondagavond.

Voor de stadsschouwburg is er voor het SPRING festival een tribune gebouwd waarvandaan je op zitzakken een mooi uitzicht hebt over het kleine podium. Achter het podium zijn de grote bomen groen verlicht wat een sprookjesachtig effect geeft. In de rest van het park staan picknicktafels waar men zich kan verwarmen onder een dekentje. In deze setting speelt het Belgische Sir Yes Sir een set van een uur.

Als de band, onder leiding van ex-dEUS bandlid Tijs Delbeke, het podium betreedt staat er slechts een handjevol mensen. De band heeft in België al een aardige voet aan de grond, maar is in Nederland nog helemaal niet bekend. Aan hen dus de taak om het handjevol publiek te overtuigen van hun kunnen. Wanneer ze beginnen met Time wordt er vooral nog gekletst door het publiek. Zonde, want de band, die normaal uit vijf man bestaat maar in een intiemere setting van drie man naar Utrecht is afgereisd, laat meteen horen dat ze veel in hun mars hebben. Het hart van de liedjes is de samenzang tussen zanger Delbeke en bassist Dries Laheye. Met name in de wat lieflijkere liedjes is dit een gouden combinatie.

Tijdens Life Abuse wordt het drukker voor het podium en staan de meesten ademloos te luisteren. Er komt meer pit in de muziek en er wordt zelfs voorzichtig gedanst. Aan de zijkant staan mensen te touwtjespringen en te hoola hoopen. De sfeer komt er goed in en dat heeft ook zijn uitwerking op de band. De zanger komt los en begint wat grapjes te maken. Zo verzekert hij dat het volgende nummer “bloedstollend mooi is”. De tweede helft van de set komt het beste uit de verf met wat stevigere rocknummers. Singel Save Me klinkt veelbelovend en voor het eerst schemert er een vleugje dEUS doorheen. Als ze Justin Timberlake coveren met het nummer Suit and Tie wordt het publiek echt enthousiast.

Sir Yes Sir brengt een combinatie tussen lieve liedjes en hardere rock. Deze afwisseling werkt goed. Het debuutalbum We Should Talk verscheen in februari dit jaar. Tijd genoeg dus om ook Nederland te veroveren.

Gezien: Sir Yes Sir op SPRING festival. SPRING festival duurt nog tot 26 mei. De optredens zijn gratis.