SPRING festival presenteert muzikale line-up SPRING festival presenteert muzikale line-up

Met onder andere Sir Yes Sir, Maurits Westerik en Herrek

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

SPRING festival presenteert muzikale line-up

Met onder andere Sir Yes Sir, Maurits Westerik en Herrek

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Medio vorig jaar werd bekend dat Festival aan de Werf en Springdance zouden fuseren tot een nieuw festival met een internationaal, innovatief podiumkunstenaanbod in de disciplines theater, dans en de cross-overs daartussen. Even maakten we ons zorgen dat dat het einde zou betekenen van het jaarlijkse muziekprogramma van Festival aan de Werf op het Neude, maar die angst bleek ongegrond. Ook op SPRING, zoals het nieuwe festival heet, speelt bijna elke festivaldag een band. Van een exacte kopie van de Festival aan de Werf-formule is echter geen sprake. We zetten de verschillen, overeenkomsten én het programma op een rij.

De verschillen
Festival aan de Werf bood elke avond muziek en meestal ook twee acts. SPRING heeft één band staan en slaat soms ook een avondje over. Een tweede verschil is dat de bands op sommige dagen pas starten wanneer de voorstellingen zijn afgelopen, terwijl dat bij Festival aan de Werf meestal tegelijkertijd was. Tot slot is ook de locatie veranderd. De optredens vinden niet plaats op het Neude maar in het Festivalhart, te vinden in het park tegenover de Utrechtse Stadsschouwburg.

De overeenkomsten
Net zoals tijdens de laatste edities van het in SPRING opgegane Festival aan de Werf programmeert EKKO de muzikale acts. EKKO heeft wederom voor een gevarieerde en toegankelijk line-up gezorgd die vooral uit Nederlands acts bestaat, aangevuld met een aantal buitenlandse bands. En last but not least: de concerten zijn gratis.

Le Guess Who? presenteert... Le Mini Who? & Le Bazarre
Net als vorig jaar wordt er weer samengewerkt met Le Guess Who?. Op zaterdag 18 mei is het festivalhart van SPRING onderdeel van Le Mini Who?, het gratis toegankelijke dagprogramma van Le Guess Who?. De hele dag zijn er akoestische optredens en om 17.00 uur sluit de Amerikaanse indierock band Menomena Le Mini Who? af. Ook biedt het festivalhart deze dag plek aan de eerste editie van Le Bazarre, een bonte markt met vintage, platen, kunst, DIY en design.

Programma
Uit Utrecht komen Sunday Sun (powerpop), The Maureens (Westcoastpop met ex-leden van onder andere Alamo Race Track en Silence is Sexy) en Maurits Westerik (bekend van onder andere GEM), die samen met Anne Soldaat op zal treden. Uit het buitenland komt onder andere Sir Yes Sir, een project van multi-instrumentalist en voormalig dEUS en Dez Mona-bandlid Tijs Delbeke, die ook nog in de live-band van Roosbeef speelt. De naam van deze act lijkt toevalligerwijs gigantisch op die andere buitenlandse band: het Engelse Yes Sir Boss. Dit collectief maakt een up-tempo combinatie van ska, funk, blues en jazz en werkte al samen met niemand minder dan Joss Stone. Herrek (langzame indiefolk) en Avant La Lettre (indiepop) maken de line-up compleet.

Op zaterdag 25 mei wordt het festival afgesloten in de grote zaal van de Utrechtse Stadsschouwburg met de allereerste Nederlandse liveshow van het Belgische Decap Beat Machine. Decap Beat Machine blaast met electrobeats en visuals nieuw leven in de Vlaamse traditie van het Decap (dans-)orgel. Dj St. Paul draait deze afsluitende festivalnacht vol met indie, pop, soul, rock & roll. Dit is het enige optreden waarvoor entree verschuldigd is (€ 7,50).

Schema
Vrijdag 17 mei: Herrek (23.45 uur)
Zaterdag 18 mei: Le Mini Who? met onder andere Menomena (17.00 uur)
Zaterdag 18 mei: Avant la Lettre (23.45 uur)
Zondag 19 mei: Sir Yes Sir (22.00 uur)
Dinsdag 21 mei: Anne Soldaat & Maurits Westerik (22.00 uur)
Woensdag 22 mei: Sunday Sun (22.00 uur)
Donderdag 23 mei: Yes Sir Boss (21.15 uur)
Vrijdag 24 mei: The Maureens (23.45 uur)
Zaterdag 25 mei: Decap Beat Machine + DJ St. Paul (23.30 uur)

Te zien: Sir Yes Sir, Maurits Westerik, Sunday Sun, Yes Sir Boss e.a., vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 mei 2013 @ SPRING Utrecht, Park tegenover Stadsschouwburg

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht