Woot!Woot!Woolf-festival trotseert de kou Woot!Woot!Woolf-festival trotseert de kou

Eerste festivaleditie van DIY-initiatief meteen uitverkocht

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: MartinJan Gaasbeek

Woot!Woot!Woolf-festival trotseert de kou

Eerste festivaleditie van DIY-initiatief meteen uitverkocht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: MartinJan Gaasbeek ,

Na al een paar keer fijne en succesvolle avondedities te hebben georganiseerd, kon een Woot!Woot!Woolf-festival niet uitblijven. Op zaterdag 9 februari 2013 vormden Stayokay Utrecht-Bunnik en de besneeuwde omgeving van Rhijnauwen het pittoreske decor voor een mooie line-up met zeer verschillende acts. Visual art van Landschapslumen zorgde voor extra sfeer. 3voor12/Utrecht trotseerde de sneeuw en gladheid voor een fotoverslag van het uitverkochte festival.

De setting van Woot!Woot!Woolf is bekend van de eerdere edities. Een klein intiem zaaltje met een krap podium. Fanatieke rokers moeten de kou trotseren want de rookruimte is buiten onder een tentzeil. Vuurkorven rond het gebouw en een eettentje met drie (!) soorten soep en tosti’s versterken de winterse sfeer. Voor wie zich even terug wil trekken is er boven een loungeruimte met kussens. Doordat de deuren naar de rookruimte tijdens de optredens open staan, ontstaat een ruimere zaal, en kun je ook naar de bands luisteren terwijl je een sigaretje rookt. In de zaal en op het toneel is het daardoor best wel koud, en behalve het barpersoneel houdt bijna iedereen zijn jas aan. De intimiteit is er echter niet minder om.

Ook het bos buiten Stayokay Utrecht-Bunnik zorgt voor een festivalgevoel: de vj’s van Landschapslumen projecteren beelden op de bomen. Ook verzorgen de vj’s later op de avond de projecties bij Lemontrip. De zaal is warm verlicht met peertjes aan prikkabels en op simpele statieven, ontworpen door Michiel Knoop, die ook verantwoordelijk was voor het lichtontwerp van Spinvis in de Metaal Kathedraal, en David Hünneman. Hoewel de lampen soms best fel aan staan, geven ze ook een warm kampvuureffect dat goed bij de kou past. Na de optredens wordt de zaterdag afgesloten met een DJ-set van The Stress.

Voor de gelukkigen die ook een slaapplekje in het Stayokay hebben kunnen bemachtigen is er op zondagmorgen ontbijt – met een eitje – en een speciaal ontbijtconcert van Marlon Penn en Wolf in Loveland. Een in de voorverkoop al uitverkocht festival is een mooi bewijs van hoe een kleinschalig en fijn DIY-initiatief appelleert aan een dankbaar publiek.

Gezien: Woot!Woot!Woolf-festival met The T.S. Eliot Appreciation Society, Analogue Dear, Space Siren, Aestrid en Lemontrip, The Stress (Les Animaux), zaterdag 9 februari 2013 @ Stayokay Utrecht-Bunnik

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht