Weekagenda week 49

Tonight, Girl Beard, Roosevelt, The Benelux, Jongerius Live VIII

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Met een voldane kater blikken we terug op het festival Le Guess Who. Maar treuren dat het alweer voorbij is hoeft niet. Er staat namelijk alweer genoeg interessants op de kalender voor komend weekend. Of beter nog, al voor vanavond.

Wat: Tonight presents: Close Up
Wie: Close Up
Wanneer: woensdag 4 december
Waar:  Hofman Café
Schade: geen
Vanavond blazen HKU-studenten het leven in het nieuw muziekconcept Tonight. Tijdens Tonight krijg je als publiek een kijkje in het brein van een Utrechtse band of muzikant. In dit geval Close Up, een band diens naam niet beter aan had kunnen sluiten op het concept. Close Up is een piepjonge Utrechtse band die indiepop maakt die voortborduurt op bands als Kensington. We zijn vooral erg benieuwd hoe en of de HKU-studenten dit nieuwe, interessante concept de juiste handen en voeten geeft.

Wie: Girl Beard
Wanneer: vrijdag 6 december
Waar: Café Stathe
Schade: geen
De meestgeboekte band van de Popronde 2013 is met stip de garagerockband Girl Beard. Met maar liefst 24 optredens in alle hoeken van het land, kijkt de band logischerwijs terug op een zeer succesvolle deelname. Helaas afwezig tijdens Popronde Utrecht, maar deze week dan toch in Utrecht. Frontman is de Volendammer Case Mayfield, die je als troubadour kent van fragiele, trieste liedjes. Met Girl Beard laat hij een heel andere kant van zichzelf zien, die een kijkje zeker waard is.

Wie: Roosevelt + Marius
Wanneer: zaterdag 7 december (20.00)
Waar:  EKKO
Schade: € 10
Een kleine teleurstelling was het wel, toen het optreden van Roosevelt in september gecancelled werd. Met zijn zomerse combinatie van chillwave, pop, disco en italo had de Duitse producer al indruk gemaakt op Eurosonic en later ook op de festivals Pitch en Where The Wild Things Are. Net nu het kouder begint te worden doet Roosevelt gelukkig dan toch EKKO aan. Over goede timing gesproken!

Wie: The Benelux
Wanneer: zaterdag 7 december (20.30)
Waar:  Tivoli Spiegelbar
Schade: € 8
In maart 2010 stond The Benelux al eens op een Club 3voor12/Utrecht-avond in dB’s. De band met de charismatische zanger Jaap Warmenhoven maakte toen al veel indruk met hun slepende electrotracks met live drums en gitaar. Inmiddels zijn we drieënhalf jaar verder en is debuutalbum The Benelux eindelijk verschenen, voorafgegaan door de lekker single ‘Liar’. Zaterdagavond staat de band in de Spiegelbar.

Wat: Jongerius Live VIII
Wie: Miró Move en Mezlev
Wanneer: zondag 8 december
Waar:  Villa Jongerius
Schade: € 12,50
De zondagmiddagen zijn het meest bijzonder wanneer je die kunt doorbrengen op Villa Jongerius. Deze editie treden singer-songwriter Mezlev en het kamermuziek ensemble Miró Move op. Elias Mezlev maakt kleine, intieme liedjes die de melancholie van het leven omlijsten. Het jazzkwartet Miró Move staat onder leiding van jazzpianist Paul Maassen. Maassen laat zich voor Miro Move graag inspireren door de surrealistische kunstenaar Joan Miró.