Inschrijving voor Clash of the Titans 2013 geopend Inschrijving voor Clash of the Titans 2013 geopend

Wie wordt de opvolger van Guy Corneille?

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Inschrijving voor Clash of the Titans 2013 geopend

Wie wordt de opvolger van Guy Corneille?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De Clash of the Titans gaat weer van start. Oorspronkelijk opgezet als wedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s is de Clash inmiddels uitgegroeid tot de grootste bandwedstrijd van stad en provincie Utrecht. In de rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht als We vs. Death, de Stropstrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, Kleinindustrie, A Polaroid View en meest recent Guy Corneille (tegenwoordig La Corneille). Als jij of jouw band ook in dit rijtje wil staan dan kun je je nu aanmelden voor de editie 2013.

Evenals voorgaande jaren organiseert Stichting Ruis, verantwoordelijk voor de muziekprogrammering binnen dB’s, de Clash in samenwerking met collega-podia ACU en EKKO. De finale van de Clash zal net als vorig jaar in Tivoli de Helling plaatsvinden.
Na elke voorronde beslist een bekwame jury, die in principe bestaat uit muzikanten, muziekjournalisten (zoals 3voor12/Utrecht) of muziekorganisatoren (boekers van bijvoorbeeld ACU, EKKO of Geinbeat), welke acts er doorgaan naar de halve finale of een wildcard krijgen.

Bands uit Utrecht en directe omgeving kunnen zich vanaf nu aanmelden via het aanmeldingsformulier op de site van dB’s onder de banner Clash of the Titans. Alle bands die zich inschrijven, ontvangen uiterlijk begin december bericht. De voorrondes gaan midden januari van start, later dan andere jaren. Aan de inschrijving zijn een aantal regels verbonden: de wedstrijd is uitsluitend bestemd voor bands uit Utrecht en directe omgeving; coverbands zijn uitgesloten van de competitie; bands dienen te beschikken over opnames, hetzij via bandcamp, soundcloud, MP3’s of website.

Voor de winnaar van de Clash ligt het volgende prijzenpakket klaar:
• 4 gratis repetities bij dB’s Oefenstudio’s
• 2 dagen gratis opnemen in Studio Moskou
• Prachtige wisselbokaal
• Onder andere optredens op Bevrijdingsfestival, en Utrecht Popprijs
• Fotoshoot
• Waardebon van Feedback.

Dus zit je in een band, meld je dan zo snel mogelijk aan en misschien zien we je binnenkort spelen in één van de voorrondes of wie weet wel de finale!
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht