Weekagenda week 43 Weekagenda week 43

Enablers, Club 3VOOR12/Utrecht, Wildgroei, Jiggy Djé, Popronde, Museumnacht en Maybeshewill

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 43

Enablers, Club 3VOOR12/Utrecht, Wildgroei, Jiggy Djé, Popronde, Museumnacht en Maybeshewill

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

We zien jullie natuurlijk allemaal bij onze maandelijkse Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s. Deze keer met de nieuwe Utrechtse talenten Sur Nilsson en Kids With Guns en voormalig Grote Prijs-winnaar The Cosmic Carnival. Op vrijdag en zaterdag zijn we bij de Popronde in Utrecht of Amersfoort. Deze week heeft echter nog veel meer muzikaals te bieden. Klik voor onze tips!

Enablers, Club 3VOOR12/Utrecht, Wildgroei, Jiggy Djé, Popronde, Museumnacht en Maybeshewill

We zien jullie natuurlijk allemaal bij onze maandelijkse Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s. Deze keer met de nieuwe Utrechtse talenten Sur Nilsson en Kids With Guns. Ook op het programma staat voormalig Grote Prijs-winnaar The Cosmic Carnival. Op vrijdag en zaterdag kun je onze verdwaalde reporters tegenkomen in een café of podium tijdens de Popronde in Utrecht of Amersfoort. Deze week heeft echter nog veel meer muzikaals te bieden. Hieronder vind je onze tips.


Wie: Enablers en Bee and Flower
Wat: post-/noise-rock
Wanneer: woensdag 26 oktober 2011
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom: Met een CV waarop bands staan als June of 44, Swans en Mice Parade kan het bijna niet anders dat de heren van Enablers iets bijzonders tot stand brengen. Zoals je kunt horen op hun nieuwste album is dat ook het geval. Live is hun post- en noise-rock met intense voordracht ook erg overtuigend. In ieder geval hebben de voorgaande drie keren in dB’s zoveel indruk gemaakt dat ze er een vierde keer mogen spelen. Ook het voorprogramma heeft een Swans-connectie. Bee and Flower voorvrouw Dana Schechter speelt ook in Angels of Light (van Swans’ Michael Gira) en ook nog in The American Music Club. Over CV’s gesproken! Vanavond brengt zij haar solowerk ten gehore.


Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Wie: Sur Nilsson, Kids With Guns, The Cosmic Carnival en dj’s Snoerend Bart en Rudi Mackay
Wanneer: donderdag 27 oktober 2011
Waar: dB’s natuurlijk
Schade: nada

Waarom: Dat lees je hier en zie je hieronder:
Wat: Wildgroei
Wie: Touché Records, Beat The Bastardz, Roonigan, Senor Chang, Liberty en Ruwedata
Wanneer: donderdag 27 oktober 2011 (zaal open om 0.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: pay what you want tussen € 3 en € 6

Waarom: Natuurlijk kunnen jullie na afloop van de Club aan de bar van dB’s blijven hangen maar als je nog even de stad in wilt dan is Wildgroei misschien een optie. De vijftiende editie alweer wordt gehost door Touché Records, het label dat wereldwijd bekend in de elektronische scene en dat onder andere samenwerkt met de jonge succesvolle Utrechtse DJ Dem Slackers. Daarnaast wordt gedraaid door Beat The Bastardz, Roonigan, Senor Chang, Liberty en Ruwedata en zorgt resident-VJ Glitterende Eenhoorn voor mooie beelden in de zaal van EKKO. Tot slot wordt onder de noemer EKKOarts kunst aan het muzikale programma toegevoegd.


Wie: Jiggy Djé en Tastic
Wat: 'Het Grote Tourtje’ featuring Kraantje Pappie
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2011
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 11

Waarom: Het Grote Plaatje, het derde album van Jiggy Djé, is min of meer af maar verschijnt pas ergens in december. Op zich is dat een vrij ongebruikelijk moment. Gelukkig had Jiggy door dat touren in die periode misschien niet zo handig is. Dat doet hij daarom nu al, voordat het nieuwe album er is. Zeker is dat je tijdens de tour een flink aantal nieuwe nummers zult horen en dat Kraantje Pappie en Tastic het podium zullen delen. Op de site van Jiggy Djé kun je Mijn Grootste Vijand downloaden, een eerste track van het nieuwe album. Voor niet meer dan je emailadres kun je in de komende weken nog meer muziek van Jiggy verwachten.

Na afloop van het optreden van Jiggy Djé begint Lean Back, de nieuwe hiphop avond in Tivoli de Helling (zie ook Kort Utrechts Popnieuws 42). Op deze eerste editie staan onder andere FS Green, Sands&Skidz, Ivoryman en Reazun. Je ticket voor Jiggy Djé geeft ook toegang bij Lean Back!


Wat: Popronde Utrecht en Amersfoort
Wie: Port of Call, Spilt Milk, Uinko Eerenstein, galactic lo-fi orchestra, Ze Mannschaft en Mozes and the Firstborn
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2011 (Utrecht) en zaterdag 29 oktober (Amersfoort)
Waar: diverse cafés en podia in Utrecht en Amersfoort
Schade: niks

Waarom: Later in de week lees je alles op onze site alles over de Poprondes in Utrecht (vrijdag de 28e) en Amersfoort (zaterdag de 29e). Daarom noemen we hier alleen de beide Hollandse Nieuwe-podia. In Utrecht is dat ACU, waar je vanaf 21.00 uur terecht kunt voor achtereenvolgens de garagerock van Mozes and the Firstborn en garagepunk van het Groningse traumahelikopter. Coffee Corazon in de Krommestraat is naast PR/Infostand van de Popronde ook host van het Hollandse Nieuwe-podium in Amersfoort. Vanaf 20.45 uur spelen daar vier bands: de singer-songwriters Uinko Eerenstein en Port of Call, Spilt Milk (een folkversie van The Velvet Underground) en the galactic lo-fi orchestra (lo-fi popliedjes).

Meer informatie en het volledige programma vind je hier voor Utrecht en daar voor Amersfoort.


Wat: Museumnacht
Wie: Case Mayfield, Nuno dos Santos, Caramba en veel anderen
Wanneer: zaterdag 29 oktober 2011 (20.00 tot 02.00 uur)
Waar: diverse Utrechtse musea
Schade: € 15 (€ 12,50 in vvk)

Waarom: Wederom openen tien Utrechtse musea hun deuren voor de jaarlijkse museumnacht. Het muzikale deel is dit jaar groter dan ooit. In ons Korte Utrechtse Popnieuws hebben we het merendeel al voor je op een rij gezet. Daarom volstaan we hier met het noemen van Case Mayfield die speelt in het Aboriginal Art Museum (ga dat zien!), de Mexicaanse smartlappen van Caramba (met Joris Linssen) in Museum Speelklok en dj Nuno dos Santos die draait in het Centraal Museum. Zie www.museautrecht.nl voor meer informatie en het volledige programma.


Wie: Maybeshewill, LITE en Knalpot
Wat: postrock
Wanneer: zondag 30 oktober 2011
Waar: EKKO (aanvang 19.30 uur)
Schade: € 10

Waarom: Met een optreden van Maybeshewill wordt de viering van het 25-jarige jubileum van EKKO afgesloten. De Engelse band hoort nog niet tot de grote namen binnen het postrock-genre maar daar kan met het derde album I Was Here For a Moment, Then I Was Gone (tijdelijk te horen op de Luisterpaal) wel eens verandering in komen. Samen met hen op tournee is het Japanse LITE dat meer in de mathrock-hoek zit. Verder staat Knalpot op het affiche. Dit duo maakt met zijn tweeën meer geluid dan menig vier- of vijfmansband. Een omschrijving vinden voor hun experimentele muziek is lastig. Bij gebrek aan beter houden we het dan maar bij elektronische free-jazz.
Let op: drie bands, de eerste begint om 19.30 uur!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht