Popronde 2011 doet Utrecht aan Popronde 2011 doet Utrecht aan

Avond vol bandjes op onverwachte plaatsen tijdens Utrechtse editie van rondreizend festival

, Tekst: Natasja ter Voert / Foto's: Popronde

Popronde 2011 doet Utrecht aan

Avond vol bandjes op onverwachte plaatsen tijdens Utrechtse editie van rondreizend festival

Tekst: Natasja ter Voert / Foto's: Popronde ,

Vrijdag 28 oktober doet de Popronde eindelijk Utrecht aan. Om een beeld te schetsen van het rondreizende festival en om de wellicht argeloze bezoeker een idee te geven wat allemaal bekeken kan worden op deze verrassende avond, blikt 3VOOR12/Utrecht alvast vooruit.

Avond vol bandjes op onverwachte plaatsen tijdens Utrechtse editie van rondreizend festival

Aanstaande vrijdag is het eindelijk zover: de Popronde doet Utrecht aan. Na succesvolle edities in onder andere Amsterdam en Nijmegen is het nu aan de bands van dit rondreizende festival om de Domstad te veroveren. Voor hen is het een manier om zich aan een breed publiek te presenteren. Voor de bezoekers is het een gratis toegankelijke, gevarieerde avond met bandjes op soms onverwachte locaties.

Er valt deze editie, zoals we van Popronde gewend zijn, veel te ontdekken. Eerder waren dit bijvoorbeeld bands als Voicst en Roosbeef, maar ook ook in minder bekend muzikaal Nederland is van alles te beleven. Hierbij wordt ook de diversiteit niet geschuwd, waardoor tijdens de Popronde 2011 zowel verstilde folk als dubstep te beluisteren is. Voor elk wat wils, maar met dit overvloedige aanbod kan het moeilijk kiezen zijn. 3VOOR12/Utrecht helpt graag een handje.

Je kan de dag vroeg beginnen met folkartiesten Marijn en Port of Call, die 's middags al in twee van Utrechts voornaamste koffiebars staan. Tussendoor is er een sneak preview van een bijzondere band op een nog specialere locatie, maar dit is allemaal top secret. 

Port of Call bijt later ook het spits af in café De Stad. Hierna kan de rustige gemoedstoestand nog even worden aangehouden bij de in het Nederlandse zingende Uinko Eerenstein in café De Voortuin. Je kan echter ook voor de meer uptempo Roy Santiago kiezen in Willem Slok. Wie het graag nog iets levendiger ziet kan door naar het Millionaire-achtige Capeman of de broertjes-rockband die bewust een stapje terugdeed: All Missing Pieces.

Opwarmen kan ook nog rond half tien: bij de warme klanken van Marijn of Katía, die herinneringen aan Fiona Apple oproept. 3VOOR12/Utrecht kiest toch liever voor garagerock: Mozes and the Firstborn speelt in ACU, tijdens deze Popronde het Hollandse Nieuwe-podium van 3VOOR12. Wie het liever wat rustiger houdt kan naar poprock-formatie Milkbar, A Polaroid View of Maison du Malheur, een band die eerder al in het voorprogramma van C.W. Stoneking te bewonderen was. 

ACU blijft gas geven. Om elf uur treedt Traumahelikopter hier aan om garagepunk uit de hoek van Black Lips en The Cramps te brengen. Na een stop in Jij & Wij, waar Kill 'em Mister het elektronische geweld van de rest van de avond inluidt, is het tijd om naar Tivoli te gaan. Op de afterparty die hier gehouden wordt zijn vooral Grimm Limbo met zijn atmosferische electro en Sonur Ber meer dan de moeite waard. Niet voor niets wordt deze laatste al liefkozend het kleine broertje van Paul Kalkbrenner genoemd. Dat belooft wat!

Mocht je trouwens verdwalen in de binnenstad is het een goed idee om gewoon te blijven lopen. Vroeg of laat staat er namelijk ongetwijfeld ergens een bandje te spelen. Dit is de charme van de Popronde. Minder avontuurlijk ingesteld? Dan is  er altijd nog de infostand op de Mariaplaats.

Te zien: Popronde Utrecht met o.a. Marijn, Port of Call, Mozes and the Firstborn, Uinko Eerenstein , Capeman, Kill 'em Mister, All Missing Pieces,  Milkbar, A Polaroid View, Maison du Malheur, Roy Santiago, Traumahelikopter, Grimm Limbo, Sonur Ber vrijdag 28 oktober 2011 @ verschillende locaties in Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht