De eerste clubavond van het nieuwe 3VOOR12/Utrecht-seizoen is een feit. In een volle dB’s traden achtereenvolgens Über-Ich, Minus the Tiger, Maurits Westerik en COPPERSKY op. De mooie clubavond was een opeenstapeling van tegenstellingen.

De eerste clubavond van het nieuwe seizoen was een avond met vele tegenstellingen. De clubgangers genoten van het vrolijke en uptempo Über-Ich, het dromerige maar donkere Minus the Tiger, de dijk van een stem van Maurits Westerik (akoestisch!) en de beukende klanken van COPPERSKY. Uiteraard laat 3VOOR12/Utrecht je nog even nagenieten met een uitgebreid fotoverslag.

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht met Über Ich, Minus the Tiger, GEM en COPPERSKY, donderdag 29 september 2011 @ dB's, Utrecht.

“I’m here to cheer you up!” zingt Donata Kramarz, frontvrouw van Über-Ich de volle zaal toe. En ze meent het nog ook! Wat een leuke, springerige band met dito zangeres.

Vrolijke kreetjes, handgeklap en verschillende ritmes wisselen elkaar in één lied af. Deze band bespeelt de zaal op een onderhoudende manier. De zaal blijft dan ook vol tot het einde van het optreden.

De technische mankementen aan het begin van de set weerhouden Minus the Tiger er niet van prachtige, donkere klanken de zaal in te sturen. Het optreden op de club is Minus the Tigers tweede show ooit.

Zangeres Anne Broekman, eerder hoofdredacteur van 3VOOR12/Utrecht, vertelt dat ze het een eer vindt om nu óp het podium te staan en niet ervóór. Het sterke optreden wordt nog beter door de prachtige visuals.

Wat een dijk van een stem! Maurits Westerik kennen we natuurlijk van GEM, maar ook in z’n eentje draait hij zijn hand niet om voor een sterke show.

Westerik vertolkt songs van GEM’s nieuwe plaat, Hunters go Hungry, die gekenmerkt wordt door verhalen over reizigers en jutters. De liedjes die hij speelt worden ingeleid met anekdotes over het schrijfproces.

De dj's van het Utrechtse indielabel Snowstar Records kwamen plaatjes draaien. Ze beweerden zelf hier geen talent voor te hebben. Een tip voor de volgende keer: Als het volume wat lager staat genieten de clubgangers langer van jullie dj-kunsten.

De bekendheid van COPPERSKY heeft de laatste maanden een vlucht genomen. De benoeming tot Serious Talent én de bereidheid om in alle hoeken en gaten van het land te spelen, heeft de band geen windeieren gelegd.

Als afsluiter van de clubavond geeft de band zich volledig. Een rauwe set wordt over het publiek uitgestort.

Na afloop wordt het aanstekelijke riedeltje van ‘Going strong’ nog lang nageneuried in dB’s.