Met Dazzled Kid in de kleedkamer Met Dazzled Kid in de kleedkamer

Akoestisch mini-optreden in de kleedkamers van Tivoli

, Tekst en foto’s: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Met Dazzled Kid in de kleedkamer

Akoestisch mini-optreden in de kleedkamers van Tivoli

Tekst en foto’s: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Zo heel langzaam beginnen de contouren van een traditie zichtbaar te worden: de tweewekelijkse kleedkamersessies in Tivoli. Het concept is simpel: ongeveer een uur voordat een artiest het podium opstapt, geeft hij of zij een intiem, akoestisch concert in de kleedkamer voor een tiental fans. Het spits werd begin oktober afgebeten door Roosbeef en voor de tweede editie was het de beurt aan Dazzled Kid.

Akoestisch mini-optreden in de kleedkamers van Tivoli

Het verhaal mag als bekend worden verondersteld: na een turbulente carrière, honderden optredens in binnen- en buitenland en twee lovend ontvangen albums (11-11 en A Tale of Two Devils uit respectievelijk 2004 en 2008) besloten de bandleden om Voicst in 2010 op een laag pitje te zetten. Joppe Molenaar werd drummer bij Bettie Serveert en startte zijn eigen drumschool, Sven Woodside verdween uit de schijnwerpers en Tjeerd Bomhof begaf zich op het solopad.

Onder de noemer Dazzled Kid, afgeleid van het Voicst-nummer Dazzled Kids, verscheen begin dit jaar Bomhofs debuut Fire Needs Air, dat gevuld is met prettig in het gehoor liggende ambachtelijke popliedjes en hem zelfs een bescheiden hitje opleverde met ‘Embrace’.

Over ongeveer een uur beklimmen Tjeerd Bomhof en zijn bandleden het Tivoli-podium in het kader van hun The Weight Of My Days Tour, maar voordat het zover is, wordt de kleedkamer omgetoverd tot een bijzondere concertlocatie. Hoewel er eigenlijk slechts een tiental fans was uitgenodigd, staat het binnen een mum van tijd propvol met nieuwsgierige aagjes en andere belangstellenden.

Ongedwongen speelt Dazzled Kid een handvol nummers, waaronder ‘Yes No Maybe’, ‘The Day Of My Escape’ en ‘Jack Johnson’ (‘een lied over mensen die van whisky houden’, aldus Bomhof). Echt nieuw is het overigens alemaal niet voor Tjeerd Bomhoff, zo vertelt hij tussen de nummers door, een week eerder gaf hij in Het Paard in Den Haag ook al een optreden in de kleedkamer.

Zoals het hoort bij een dergelijk concert, gaat er af en toe eens iets mis, krijgt Bomhof tijdens ‘Jack Johnson’ bijna de slappe lach en wordt er lustig op los geïmproviseerd; zo worden de koelkast, wijnglazen en verwarmingsbuizen gebruikt als drumkit. Na een minuut of twintig maakt Tjeerd Bomhof een buiging en bedankt het aanwezige publiek voor haar aanwezigheid, om er laconiek aan toe voegen: ‘Tot zo meteen dan maar!’

Meer kleedkamersessies? Zondag 23 oktober is het de beurt aan bluesman Ralph de Jongh en Tommy Ebben, die ’s avonds optreden in Tivoli de Helling. Maar – je raadt het – eerst voor een select gezelschap een kleedkamersessie geven.

Gezien: Dazzled Kid, 13 oktober 2011 @ Kleedkamers, Tivoli Oudegracht, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht