3VOOR12/Utrecht Selecteert…Kids With Guns 3VOOR12/Utrecht Selecteert…Kids With Guns

Beats uit het niets van twee Kanaleneilanders

, Tekst: Niels Spinhoven

3VOOR12/Utrecht Selecteert…Kids With Guns

Beats uit het niets van twee Kanaleneilanders

Tekst: Niels Spinhoven ,

Elke maand selecteert 3VOOR12/Utrecht een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. Deze maand staat het electronische duo Kids With Guns in het brandpunt van onze belangstelling.

Beats uit het niets van twee Kanaleneilanders

Begin juli werd de redactie van 3VOOR12/Utrecht links ingehaald. Tenminste, dat dachten we toen we de aankondiging lazen van het debuutoptreden van het Utrechtse electronicaduo Kids With Guns. Niet in een voorprogramma of een bandjeswedstrijd, zoals we gewend zijn, maar meteen in Athene op studentenfestival Schoolwave. “Wat hebben we gemist?”, vroegen we ons wat onzeker af. In een inderhaast ingelast gesprek met bandlid Niek Eilander bleek er een mooi verhaal achter het bericht te zitten, waarin naast goede tracks ook een beetje mazzel en de goede contacten een belangrijke rol speelden.

Het eerste hoofdstuk van het jongensboek is af. Het tweede hoofdstuk is begonnen met het uitroepen van het nummer ‘Paper Tigers’ van de binnenkort te verschijnen debuut-EP tot Hollandse Nieuwe. Het is een rauwe en pompende track waarin de echo van de Belgische acts als Soulwax en Balthazar terug te horen zijn. De voortekenen zijn veelbelovend en daarom is Kids With Guns de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van deze maand.  

Dat wil zeggen dat je deze maand uitgebreid kennis gaat maken met Rik Voorberg en Niek Eilander in een interview, een fotoverslag en een video-item. Aan het eind van de maand speelt de 3VOOR12/Utrecht Selecteert in dB’s tijdens Club 3VOOR12/Utrecht en kun je zelf komen oordelen. Maar laten we wel wezen, 5.000 Griekse studenten can’t be wrong, toch?

Te zien: Kids With Guns tijdens Club 3VOOR12/Utrecht, donderdag 27 oktober 2011 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht