Weekagenda week 10

Dazzled Kid, Ponoka, Hallo Venray, Lost Bear, Kosmic Summer mixtape release party, Relax, Alamo Race Track

Tekst: Marc van der Laan ,

De lente is nog niet aangebroken maar in Utrecht begint al van alles te bloeien. Dit weekend zijn er drie cd-presentaties en volgende week weer twee! Check deze weekagenda om te zien of jouw favoriete band er ook tussen staat.

Dazzled Kid, Ponoka, Hallo Venray, Lost Bear, Kosmic Summer mixtape release party, Relax, Alamo Race Track

Dit wordt met het muziekweekje wel. Op woensdag kun je naar 3VOOR12 presents Dazzeld Kid (als dat inmiddels niet is uitverkocht). In het weekend zijn er cd-presentaties van achtereenvolgens Ponoka (vrijdag) en Lost Bear (zaterdag). En dan is er ook nog de (al uitverkochte) cd-presentatie van Kytecrash. Hoewel de lente nog niet is aangebroken begint er in Utrecht al van alles te bloeien want volgende week worden er ook weer twee cd’s gepresenteerd. Maar daarover meer in de volgende weekagenda. Het weekend sluit je natuurlijk af met Alamo Race Track dat zondag in De Helling hun nieuwe, derde album Unicorn Loves Deer ten gehore gaat brengen.


Wanneer: woensdag 9 maart
Wat: 3VOOR12 presents Dazzled Kid
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Dazzled Kid, Houses (voorprogramma), Lola Kite (naprogramma)

Waarom: Eerst uitverkocht en toen weer niet, het zal er dus om hangen. Omdat we er niet van houden om dooie mussen te verkopen de volgende tip: maak rechtsomkeert als je onverhoopt toch strandt voor een volle De Helling. Het optreden van Dazzled Kid wordt namelijk live uitgezonden door 3VOOR12RADIO op 3FM. Vanaf 22.00 uur kun je eerst luisteren naar Dazzeld Kid en daarna naar ‘naprogramma’ Lola Kite. Om 00.30 uur kun je het optreden terughoren dat Houses eerder op de avond gaf. Ook is het optreden te zien op 101.tv. Een dag later is het optreden online te bekijken op 3VOOR12TV.


Wanneer: vrijdag 11 maart
Wat: Release van 'Outtakes from the Revival Songbook', soundtrack bij de roman Nineve
Waar: EKKO
Wie: Ponoka en speciale gasten The Gasoline Brothers, Silence is Sexy, Eins, Zwei Orchestra

Waarom: Behalve leadzanger van de Utrechtse indie-band Ponoka is Rick de Gier ook nog journalist en schrijver. Zo schrijft hij voor de VPRO-gids over popmuziek en films. Sinds 1 maart ligt ook zijn eerste roman Nineve in de winkel. Behalve een boek over een jongen die toevallig in de Utrechtse popscene terecht komt en doorbreekt krijg je ook een cd met twintig nummers, één voor elk hoofdstuk. Die cd is tegelijkertijd het nieuwe, derde album van Ponoka. Aanstaande vrijdag wordt Outtakes from the Revival Songbook feestelijk gepresenteerd in EKKO. Dat het boek deels op eigen ervaringen berust blijkt uit de speciale gasten: roemruchte namen uit de Utrechtse popscene als The Gasoline Brothers, Silence is Sexy en Eins, Zwei Orchestra.
Outtakes from the Revival Songbook staat tijdelijk op de Luisterpaal.


Wanneer: vrijdag 11 maart
Wat: één van de beste bands van Nederland
Waar: dB’s
Wie: Hallo Venray en Appie Kim

Waarom: dB’s heeft een mooie traditie met bands die één keer per jaar in de zaal aan de Cartesiusweg komen spelen (CAB-Rondom klinkt toch minder). Hallo Venray is één van die bands. De band van Henk Koorn steekt nog steeds het gros van de 2.0 bands in hun zak. Support komt van het lo-fi en noise duo Appie Kim, dat bestaat uit Marcel Duin en Natasja van Waardenburg. Die laatste zit dan weer met Henk Koorn in Deze. En zo is de cirkel weer rond.


Wanneer: zaterdag 12 maart
Wat: Limshasha cd release show
Waar: Theater Kikker
Wie: Lost Bear, DS-10 Dominator, Oasem, La Boutique Fantastique (dj-set)

Waarom: Zo’n twee en een half jaar geleden knalde Lost Bear de Utrechtse indiescene binnen. Met hun passie, humor en intensiteit en een paar instant indierock hits (Hope You’re No Diana!) maakte de band snel naam, daarbij geholpen door vette optredens tijdens onze eigen Club (was dat hun allereerste show?) en Tweetakt. Na een split 10” met Schotel van de Dag verschijnt dan eindelijk hun debuutalbum Limshasha. Zullen de mannen de intensiteit van hun shows ook op vinyl hebben weten te vangen? Het album wordt zaterdag met een knallende liveshow gepresenteerd in Theater Kikker. Gasten zijn DS-10 Dominator (chiptunes), Thijs Kuijken (die als Oasem in zijn eentje speelt) en La Boutique Fantastique die een dj-set doen. De cd is inbegrepen bij de entreeprijs van het optreden!
Caterpillar is te horen op de 16e Hollandse Nieuwe verzamelaar en bekijk ook het interview met Stefan Breuer op 3VOOR12.


Wanneer: zaterdag 12 maart
Wat: Kosmic Summer mixtape release party
Waar: Vechtclub
Wie: Môgô & Murw

Waarom: Het is al zo lang geleden dat er iets muzikaals in de Vechtclub stond dat we ons er al bij hadden neergelegd dat het niet meer ging gebeuren. Maar verrassing: aanstaande zaterdag is de feestelijke presentatie van Kosmic Summer, een mixtape (echte cassette!) op Ducktape Records met acts die eerder op de avonden van het label in Utrecht speelden zoals Burial Hex, Eklin, Above The Tree en City Hands. Vanavond spelen twee van die acts: Môgô & Murw (Floris van Bergeijk). Entree is gratis! Laat dit een voorbode zijn van more things to come.


Wanneer: zaterdag 12 maart
Wat: Live hiphop
Waar: De Kelder
Wie: Relax, F, Key Largo en DJ Frank Markus

Waarom: Vanaf het allereerste begin in 1998 maakte Relax naam als sterke live hiphopband. Na het stoppen in 2007 bleek de band ook een belangrijke broedplaats van nieuw talent. Frontman Llewy Isselt ging componeren en produceren voor andere artiesten, andere ex-bandleden hebben Baskerville opgericht en wat Colin Benders heeft gedaan weet heel Nederland inmiddels. Anno 2011 is Relax terug (zonder Benders) met een nieuw album, Lucifer’s Circus, en een clubtour. Vanavond in De Kelder Relax 2.0 met, zoals ze het zelf zeggen, rude folk & hiphop.


Wanneer: zondag 13 maart
Wat: nieuwe Alamo Race Track
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Alamo Race Track en Eckhardt

Waarom: Tijdens de eerste editie van De Speech kregen we al een voorproefje van het nieuwe materiaal van Alamo Race Track. “De liedjes barsten uit hun voegen van de uiteenlopende invloeden en inventieve instrumentale invullingen”, schreef Niels Spinhoven toen. In het tiende jaar van hun bestaan is er eindelijk een nieuw album: Unicorn Loves Deer. Excelsior-supporters hebben het vorige week al in hun brievenbus gekregen. Uit betrouwbare bron kunnen we melden dat de verwachtingen meer dan ingelost worden. De doop van het album is aanstaande zondag in Tivoli de Helling.